Po Zdovcu Kokoškov?

Košarkarska zveza Slovenija (KZS) bo ime novega selektorja javno razkrila v ponedeljek po zasedanju izvršnega odbora.

Objavljeno
14. januar 2016 13.34
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) bo prihodnji ponedeljek po zasedanju izvršnega odbora javno razkrila ime novega selektorja, saj se dosedanji, Jure Zdovc, očitno poslavlja od vročega stolčka. Vse glasnejše pa so govorice, da bo izpraznjeno mesto zasedel 44-letni srbski strokovnjak Igor Kokoškov, ki se je pojavljal v kombinacijah že prejšnjič, ko pa je KZS ustoličila Zdovca.

Kokoškov že dolga leta nabira trenerske izkušnje onkraj luže v ligi NBA, saj že od preloma tisočletja opravlja vlogo pomočnika trenerja pri različnih klubih lige NBA - Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns (tudi v času, ko je klubske barve branil tudi Goran Dragić), Cleveland Cavaliers, Orlando Magic in ta čas pri Utah Jazz. Ima tudi ameriško državljanstvo.

V stiku z evropsko košarko je Kokoškov ostal kot dolgoletni selektor Gruzije. To funkcijo je opravljal od leta 2008, trenutno pa tamkajšnja zveza išče njegovega naslednika - med kandidati je bil, zanimivo, tudi Zdovc. Novopečeni trener grškega AEK je bil slovenski selektor dvakrat. Leta 2009 je izbrano vrsto popeljal do četrtega mesta na eurobasketu na Poljskem, lani pa je z njo izpadel v osmini finala proti Latviji in zasedel dvanajsto mesto.