Po zmagi nad Slovakinjami bo treba ohraniti svežino za EP

Ženska košarkarska reprezentanca na pripravljalni tekmi zanesljivo in prepričljivo boljša od slovaške.

Objavljeno
14. junij 2019 20.57
Posodobljeno
14. junij 2019 21.11
Slovenska reprezentanca je na tekmi s Slovaško zmagala z visoko prednostjo. FOTO: KZS
M. F., STA
M. F., STA
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v pripravah za evropsko prvenstvo v Srbiji danes na prijateljski tekmi v Škofji Loki gostila Slovaško in zmagala s 83:57. V pripravah ima zdaj razmerje zmag in porazov 4-1.

Tekma je bila posebna za Tejo Oblak, ki je po daljšem času zaigrala v domačem mestu pred prijatelji. Oddolžila se jim je z 12 točkami, bila je ena od petih v slovenski zasedbi, ki so dosegle več kot deset točk. Izstopale so še Shante Marie Evans z 11 točkami, Eva Lisec jih je dodala 12 (in še 11 skokov za dvojni dvojček), Anamaria Prezelj 17, najboljša strelka tekme je bila z 18 točkami Zala Friškovec
 

Baričeva z bolečim kolenom


Slovenke so večji del tekme igrale brez kapetanke Nike Barič, ki je že po dobrih petih minutah preventivno zapustila igrišče zaradi bolečin v kolenu. A po koncu tekme ni imela več težav. Lažje se je poškodovala Tina Jakovina, ki je v tretji četrtini tekmo končala zaradi zvina gležnja.

"Čestitke igralkam za visoko in zasluženo zmago. Zahvala tudi škofjeloškemu občinstvu za podporo, ki smo jo dobili na zadnji tekmi pred našimi navijači. Zadovoljen sem s prikazanim, vse gre po načrtih, zdaj bomo delali predvsem na tem, da ohranimo potrebno svežino pred odhodom na prvenstvo," je dvoboj ocenil selektor Damir Grgić.

SLOVENIJA : SLOVAŠKA 83:57 (57:45, 36:24, 19:14)


Strelke za Slovenijo: Krošelj 5, Oblak 12, Cvijanovič, Prezelj 17, Seničar, Goršič, Barič 2, Jakovina, Rupnik 6, Lisec 12 (11 skokov, 4 podaje), Friškovec 18 (7 skokov), Evans 11 (6 skokov).


Slovenke zdaj čaka še sklepni del priprav na Srbijo: v soboto še tekma s Slovaško za zaprtimi vrati v Stožicah, priprave pa bo reprezentanca končala v Rigi, kjer se bo pomerila s Kitajsko in Latvijo.

Slovenke bodo na EP v Nišu igrale v skupini z Madžarsko, Turčijo in Italijo. Prva tekma jih čaka 27. junija.