Ponoreli Harden prispeval skoraj polovico Houstonovih točk (VIDEO)

Košarkarske Rakete so s 102:97 odpravile Utah, bradati zvezdnik pa se je ustavil šele pri 47 točkah.
Fotografija: Takole se je James Harden razveselil odločilne trojke tik pred koncem. FOTO: Eric Christian Smith/AP
Odpri galerijo
Takole se je James Harden razveselil odločilne trojke tik pred koncem. FOTO: Eric Christian Smith/AP

Houston – Košarkarji Houstona ta hip resda niso na zeleni veji, kar se napredovanja v izločilne boje lige NBA tiče, vendar pa so v rezultatskem naletu. Sinoči so namreč vpisali že četrto zaporedno zmago, pred 18.055 gledalci v domači dvorani Toyota Center so bili s 102:97 boljši od Utaha, od katerega imajo zdaj zmago več (ob dveh obračunih manj).


Pet ukradenih žog


Da je moral Utah poklekniti na že petem zaporednem gostovanju, je bil glavni in edini krivec ponovno neustavljivi James Harden, ki je prispeval skoraj polovico vseh moštvenih točk, kar 47 (prosti meti 15:16, za dve 10:19, trojke 4:12), in v kar 40 minutah in pol na parketu dodal še šest skokov, pet asistenc in pet ukradenih žog, privoščil si je tudi pet napak.


Dvakrat v sezoni boljši


Sinočnji izkupiček je njegov tretji najboljši v sezoni, pred tem je dvakrat že ujel (ali presegel) tudi petdesetico, povprečno pa na dvoboj prispeva po več kot 31 točk. Ključno akcijo je tokrat izvedel globoko v zadnji minuti dvoboja, pri vodstvu Raket z 99:97. Izigral je namreč svojega čuvaja Rickyja Rubia in 14 sekund pred koncem tekme oziroma tri sekunde pred koncem napada zadel odločilno trojko.
 

Preberite še:

Komentarji: