Popovich kljub zmagi besen: »Oropali smo Phoenix« (VIDEO)

Niti koš Rudyja Gaya za zmago San Antonia proti Phoenixu ni razveselil Gregga Popovicha, Los Angeles Lakers pa so vse dlje od končnice. 
Fotografija: Po izvrstnem košu ob zvoku sirene Rudyja Gaya je dvorana eksplodirala. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po izvrstnem košu ob zvoku sirene Rudyja Gaya je dvorana eksplodirala. FOTO: Reuters

Dvoboj med Phoenixom Igorja Kokoškova in San Antoniem Gregga Popovicha na papirju ne bi smel biti niti približno tako izenačen, Phoenix je med slabšimi ekipami lige, San Antonio pa je po skromnem začetku ogrel motor in je spet trdno na mestih, ki vodijo v končnico. A razmerje moči na parketu tega ni kazalo, zmago s 126:124 je San Antoniu šele ob zvoku sirene prinesel Rudy Gay

»Imeli smo veliko srečo, da smo to tekmo dobili. Phoenix je bil močnejši, boljši, hitrejši in imel je boljšega trenerja, mi pa smo igrali, kot da nimamo nobenega spoštovanja do košarke. Sploh nismo igrali drug za drugega, te zmage si nismo zaslužili, Phoenix je bil okraden,« je Popovich besnel kljub zmagi svoje ekipe. 
 
San Antonio je imel pred končnico vse pod nadzorom, slabih pet minut pred koncem so še vodili za sedem točk, nato pa so kar trikrat izgubili žogo in Phoenixu dopustili, da so se vrnili v igro. V zadnji četrtini je Phoenix po štirih ukradenih žogah dosegel deset točk, na koncu pa je njihov nalet ustavil Gay. »Še en zelo zelo boleč poraz, ne vem, kaj naj rečem,« je bil razočaran tudi Kokoškov. 



Vse več je razočaranja tudi v Los Angelesu, kjer Lakers brez LeBrona Jamesa izgubljajo bitko za končnico. Tokrat so izgubili proti Philadelphii s 121:105, čeprav je Brandon Ingram odigral eno najboljših tekem kariere in dosegel 36 točk. V izjemno dobri in izenačeni zahodni konferenci so Lakers s 26 zmagami in 25 porazi zdaj na devetem mestu, za osmimi mestnimi tekmeci Los Angeles Clippers zaostajajo za dve zmagi. 

Oklahoma City Thunder je nadaljevala svoj pohod z zmago s 126:117 nad Orlandom, Milwaukee je s 115:105 odpravil Detroit, Houston pa je kljub novi izvrstni tekmi Jamesa Hardna (37 točk, 11 skokov, 6 asistenc) doma izgubil proti New Orleansu s 116:121. 

Preberite še:

Komentarji: