Portland potrdil končnico, a izgubil Nurkića (VIDEO)

Košarkarji Portlanda so po dveh podaljških ugnali Brooklyn Nets, a vsaj do konca sezone izgubili Jusufa Nurkića, ki si je zlomil nogo. 
Fotografija: Poškodba Nurkića je velika črna pika na zelo uspešni sezoni Portlanda. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Poškodba Nurkića je velika črna pika na zelo uspešni sezoni Portlanda. FOTO: Reuters

V napetem boju za končnico na Zahodu je Portland celo sezono igral konstantno dobro in si z zmago proti Brooklynu po dveh podaljških s 148:144 že zagotovil mesto v končnici. Portland je v zadnjem času v izvrstni formi, čeprav so izgubili drugega zvezdnika ekipe CJ McColluma, ki pa naj bi se vrnil do končnice.

Ko je vse kazalo, da bodo gledalci v Portlandu slavili nov dober večer svoje ekipe, je v drugem podaljšku ob skoku bosanski center Jusuf Nurkić ob pristanku zadel enega od igralcev Brooklyna in se zvil v bolečinah. Ko so igralci Nets videli, v kakšnem položaju je noga Nurkića, so s šokiranimi izrazi na obrazih le stekli stran, takoj je priteklo zdravniško osebje Portlanda in nogo Nurkića zavilo v brisačo, kasneje pa so ga na nosilih odnesli iz dvorane, ki je bila v šoku.



"Tokrat sploh ne gre za vprašanje košarke, izgubili smo člana družine in takšna nesreča te šokira. Vsi smo bili pretreseni, v garderobi sploh nismo govorili, nismo našli besed," je pred novinarje po koncu tekme stopil Enes Kanter, ki bo prevzel Nurkićevo vlogo prvega centra. Bosanski košarkar je bil letos v izvrstni formi, povrečno je dosegal 15,4 točke in 10,3 skoka na tekmo, tudi proti Brooklynu je do poškodbe dosegel 32 točk in 16 skokov. 

V klubu še niso potrdili, za kako resno poškodbo gre, a je bilo že po ogledu posnetka jasno, da gre najmanj za zlomljeno nogo Nurkića. Portland se bo moral v končnici ob Kanterju zanesti še na centra Zacha Collinsa

V boju za končnico v vzhodni konferenci je Orlando s 119:98 premagal Philadelphio in se tako povsem približal Miamiju, ki ima enako število zmag kot tekmeci s Floride, a je Vročica odigrala tekmo manj. Memphis je v domači dvorani s 115:103 presenetil Oklahomo, Utah pa ni imel težkega dela s Phoenixom (125:92). Pri Soncih je svojo statistiko zelo uspešno polnil Devin Booker, ki je končal s kar 59 točkami, a njegova ekipa, ki so jo načele poškodbe, niti približno ni bila konkurenčna. 



Booker je tako postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je dosegel vsaj 50 točk na tekmi, ki jo je njegova ekipa izgubila za 30 točk ali več in tretji igralec v zgodovini, ki je tekmo končal z vsaj 50 točkami, ob tem pa nihče izmed njegovih soigralcev ni dosegel dvomestnega števila točk. Bookerjev strelski izbruh bo tako hitro utonil v pozabo. 
 

Komentarji: