Prva zmaga v sezoni Cedeviti Olimpiji

Ljubljančani so ob začetku lige ABA ugnali Mego Bemax.
Fotografija: Marko Simonović (levo) je s 24 točkami zasenčil svojega mladega soimenjaka (desno), ki je v prejšnji sezoni igral v Stožicah. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Marko Simonović (levo) je s 24 točkami zasenčil svojega mladega soimenjaka (desno), ki je v prejšnji sezoni igral v Stožicah. FOTO: ABA

Prvo zmago v 19. sezoni lige ABA so dosegli košarkarji Cedevite Olimpije, ki so v Beogradu prepričljivo ugnali Mego Bemax s 24 točkami razllike (87:63). Ljubljančani so gladko dobili že uvodno četrtini s 16:8, razliko pa so izdatno povišali v zadnji četrtini (26:14), potem ko so se izkazali s precej večjo natančnostjo kot gostitelji.

Čeprav so stožiški košarkarji odigrali peto tekmo v sedmih dneh, so iz igre metali 51-odstotno (domači 32 %), za tri točke pa kar 15:31 (48 %), pri čemer so prednjačili Marko Simonović (6:8), Filip Krušlin (4:5) in Mikael Hopkins (2:4). Največ težav so vnovič imeli pri skoku, ki so ga izgubili z 39:41, še enkrat pa je bil najuspešnejši organizator igre Codi Miller-McIntyre z 10 skoki. Pri Megi Bemaxu je slabih šest minut igral tudi slovenski reprezentančni kandidat Jurij Macura, zgrešil en met in ujel dve odbiti žogi.

Drugi pari 1. kola lige ABA, sobota: Igokea – Partizan (18), Cibona – Mornar (20); nedelja: Budućnost – Zadar (18), Crvena zvezda – Koper Primorska (20); ponedeljek: Krka – FMP (18).
 

Komentarji: