Prvaki začeli z zmago, Boston odpihnil Philadelphio (VIDEO)

Košarkarji Golden State Warriors so s 108:100 premagali Oklahomo v noči, ko so prejeli tudi šampionske prstane. 
Fotografija: Pozdrav Kevina Duranta in Stepha Curryja, ki sta z združenimi močmi premagala Oklahomo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Pozdrav Kevina Duranta in Stepha Curryja, ki sta z združenimi močmi premagala Oklahomo. FOTO: Reuters

Nova sezona lige NBA je končno tu, prvaki pa so jo začeli na najboljši možen način. V svoji dvorani Oracle Arena so najprej prejeli šampionske prstane za lansko zmago v finalu nad Clevelandom, nato pa so še precej prepričljivo odpravili Oklahomo City Thunder s 108:100. Derbi najbolj perspektivnih ekip lige je prepričljivo pripadel Bostonu, ki je s 105:87 premagal Philadelphio. 

Golden State Warriors tudi pred novo sezono veljajo za prve favorite za tretji zaporedni naslov prvakov v ligi NBA, na prvi tekmi pa še niso prikazali vsega, kar znajo. Odlično sta igrala prva zvezdnika, Steph Curry je v 36 minutah dosegel 32 točk, 8 skokov in 9 asistenc, Kevin Durant pa v 37 minutah 27 točk in osem skokov. 

Prvaki so prejeli prstane. FOTO: Reuters
Prvaki so prejeli prstane. FOTO: Reuters


Oklahoma je na začetku sezone močno oslabljena, saj še nista nared Russell Westbrook in Andre Robertson, a se je tokrat povsem solidno zoperstavila prvakom, Paul George se je izkazal s 27 točkami in odlično obrambo, novinec pri Oklahomi Denis Schroder pa z 21 točkami, 9 skoki in osmimi asistencami na tekmi, kjer je ob odsotnosti Westbrooka odlično opravljal naloge organizatorja igre. Golden State je tako sezono začel z zmago, Oklahoma pa je pustila dober vtis. 


 

Boston tokrat nadigral rivale iz Philadelphie


V NBA se spet zbuja košarkarsko rivalstvo med Bostonom in Philadelphio, saj imata obe mesti odlični mladi zasedbi, ki bosta v prihodnjem desetletju krojili vrh. Tokrat je dvoboj prepričljivo pripadel Keltom, ki so zmagali s kar 105:87, najboljši pa je bil Jayson Tatum s 23 točkami in devetimi skoki. 



Gordon Hayward je ob povratku po poškodbi dosegel 10 točk v 24 minutah, Kyrie Irving pa v 24 minutah 7 točk, štiri skoke in 7 asistenc. Pri Philadelphiii sta bila razpoložena le Joel Embiid s 23 točkami in 10 skoki ter Ben Simmons z 19 točkami, kar 15 skoki in osmimi asistencami. 

Sezona se bo v noči na četrtek nadaljevala z 11 tekmami, predstavila se bosta tudi Goran Dragić, ki bo z Miamijem igral proti Orlandu, in Luka Dončić, ki bo v NBA z Dallasom debitiral proti Phoenixu. 
 

Komentarji: