Razigrani Dragić popeljal Vročico do nove zmage (VIDEO)

Košarkarji Miamija so bili v šestem pripravljalnem dvoboju pred začetkom lige NBA s 107:77 boljši od Orlanda.

Objavljeno
19. oktober 2016 08.55
Magic Heat Basketball
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija so očitno dobro ogreti pred novo sezono lige NBA, ki jo bodo začeli v noči na prihodnji četrtek na gostovanju pri Orlandu, od katerega so bili sinoči v pripravljalnem dvoboju pred domačimi privrženci v American Airlines Areni prepričljivo boljši s kar 107:77. Tako so vpisali še četrto zmago v šesti prijateljski tekmi, dvakrat so klecnili zgolj pred Minnesoto.

Prav v vseh četrtinah je bila Vročica boljša od tekmeca, že sredi tretje je razlika poskočila na 22 točk, a je nato zasedba Orlanda z delnim izidom 12:2 zaostanek tik pred zadnjim odhodom na odmor omilila na znosnih dvanajst točk. V sklepnem delu pa ni Miami ničesar več prepuščal naključju, posrečil se mu je neverjeten delni rezultat 24:2 (!) in slehernih dvomov o zmagovalcu je bilo konec.

Orlando je moral v šestem pripravljalnem obračunu še petič na kolena, še najbolj pa se je tokrat izkazal krilni center Serge Ibaka, ki mu je do dvojnega dvojčka zmanjkal zgolj en skok (15 točk in devet skokov). Vsi igralci, ki so stopili na parket, so se tudi vpisali med strelce. Miami, ki ga do začetka sezone čakata še pripravljalna preizkusa proti Charlottu v noči na petek in Philadelphii noč pozneje, je zadel deset trojk in bil nezgrešljiv izza črte prostih metov (11:11).

Beno Udrih, kot je med pripravami že v navadi, je vnovič - kot še šest soigralcev - obsedel na klopi, ravno tako ni zaigral prvi strelec v predsezoni Hassan Whiteside, ker je ostal doma zavoljo smrti v družini. Je pa zato bil pri metu najučinkovitejši mož večera Goran Dragić, ki je v 27 minutah na parketu prispeval 17 točk (za dve 7:9, trojke 1:4), statistiko pa podkrepil še s petimi asistencami, štirimi skoki in eno blokado, privoščil si je tudi dve izgubljeni žogi.