Real kljub dobri tekmi Randolpha izgubil

Anthony Randolph je na dvoboju z Žalgirisom dosegel 17 točk, madridski Real pa je kljub temu ostal brez zmage. 
Fotografija: Anthony Randolph je bil razigran proti Žalgirisu. FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Anthony Randolph je bil razigran proti Žalgirisu. FOTO: Euroleague

Košarkarji Armani Olimpie Milana so v zadnjem, 30. krogu evrolige izgubili na gostovanju pri Anadoluju Efesu s 95:101 in zapravili možnost za uvrstitev v končnico. Slovenski center v dresu Milančanov Alen Omić je v 14:28 minute zbral šest točk ter šest skokov. Real Madrid Klemna Prepeliča in Anthonyja Randolpha je izgubil proti Žalgirisu s 86:93.

Tekma v Madridu sicer za Real ni bila ključna, saj so imeli Madridčani že zagotovljeno končnico, medtem ko je moral Žalgiris nujno zmagati. Pri tem je uspel in se razveselil bojev najboljše osmerice. Žalgiris je v Madridu zmagal prvič po sezoni 1999/2000.

Randolph je zbral 17 točk, pet skokov in dve asistenci v 24:27 minute, Klemen Prepelič je dal šest točk, enkrat je uspešno skočil in sedemkrat asistiral, odigral pa je 17:28 minute.
 

Vodili že za 11 točk


Omićev Milano in še pet drugih ekip je bilo pred zadnjim krogom v igri za tri mesta v končnici, a bi morali Milančani Anadolu nujno premagati. To jim ni uspelo, čeprav so ob polčasu vodili s 53:42, v drugem polčasu so Turki zaigrali prerojeno in zasluženo zmagali.

Končnico imajo tako zagotovljeni Prepeličev in Randolphov Real Madrid, Barcelona Jake Blažiča, Fenerbahče, CSKA Moskva, Anadolu Efes, Baskonia Vitoria, Panathinaikos in Žalgiris. V petek bo od Slovencev na delu le še Blažič, ki bo z Barcelono gostil Himki.

Končnica evrolige se bo začela v torek, 16. aprila. Ekipe bodo igrale na tri zmage, zmagovalna moštva parov se bodo uvrstila na zaključni turnir četverice, ki bo v Vitorii-Gasteiz.

Komentarji: