Rekordnih 17 minut za Čančarja, Porzingis z zlomljenim nosom (VIDEO)

Košarkarji kluba Denver Nuggets v gosteh premagali Utah Jazz, poraza moštev Miami Heat in Dallas Mavericks.
Fotografija: Vlatko Čančar (31) je takole zabil na gostovanju v Salt Lake Cityju. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Vlatko Čančar (31) je takole zabil na gostovanju v Salt Lake Cityju. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – V ligi NBA so tokrat igrala vsa tri moštva, katerih člani so tudi slovenski košarkarji. Uspešni so bili le Denver Nuggets, ki so v gosteh z 98:95 strli odpor ekipe Utah Jazz. Vlatko Čančar je dobil zanj rekordnih 17 minut igre, v katerih je dosegel štiri točke, s čimer je izenačil svoj osebni rekord.

Mladi Koprčan, ki pred tem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu na parketu nikoli ni prebil več kot treh minut, je iz igre zadel en poskus za dve točki (z zabijanjem) in zgrešil oba meta tri točke. Zadel je tudi oba prosta meta. V statistiko je vpisal še štiri skoke, eno blokado in dve izgubljeni žogi.

Največji delež je k zmagi Denverja prispeval Kanadčan Jamal Murray, ki je zbral 31 točk, le eno manj je za zmagovalce dosegel Srb Nikola Jokić. Najbolj učinkovit v dresu Utaha je bil Američan Mike Conley (21), Hrvat Bojan Bogdanović jih je dodal 16.


Dragić v 31 minutah zbral 13 točk


Košarkarji kluba Miami Heat so na tujem s 111:128 klonili pred Los Angeles Clippers. Slovenski as Goran Dragić je v 31 minutah dosegel zanj skromnih 13 točk (prosti met: 1:1, za dve: 3:8, za tri: 2:6). Najboljši strelec Vročice je bil Američan Derrick Jones (25), najzaslužnejša za zmago Los Angelesa pa sta bila njegova rojaka Paul George in Landry Shamet (oba po 23).


Dallas Mavericks so morali brez poškodovanega Luke Dončića doma s 107:121 priznati premoč zasedbi Memphis Grizzlies, pri katerih je bil z 21 točkami najbolj razpoložen Američan Ja Morant. Največ točk za Teksašane je dosegel latvijski velikan Kristaps Porzingis (32), ki mu je sicer Josh Jackson v tretji četrtini s komolcem zlomil nos.

Komentarji: