S pomočjo Luke Dončića so zbrali 15.000 evrov

Nekdanji košarkarski asi ob nocojšnjem slovesu Boštjana Nachbarja in Sanija Bečiroviča.
Fotografija: Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič sta se zelo hitro uskladila pri izvedbi košarkarske simfonije. Foto Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič sta se zelo hitro uskladila pri izvedbi košarkarske simfonije. Foto Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Medtem ko se bodo danes članski košarkarji zbrali in se preselili v Zreče, da se pripravijo na kvalifikacije za SP 2019, bo v Ljubljani slovesno. Na revialni tekmi v Stožicah bosta nocoj uradno športni poti sklenila ena vidnejših slovenskih košarkarskih reprezentantov 38-letni Boštjan Nachbar in 37-letni Sani Bečirovič.

Na parketu stožiške dvorane bodo zaigrali številni asi: Marco Belinelli, Luigi Datome, Dimitris Diamantidis, Fragiskos Alvertis, Šarunas Jasikevičius ter legende slovenske košarke, kot so Marko Milič, Jaka Lakovič, Beno Udrih, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš in drugi. TeamBoki bodo vodili Zoran Martić, Grega Nachbar, Aleš Pipan in Zmago Sagadin; TeamSani pa Memi Bečirović, Saša Đorđević, Dimitris Itoudis, Tone Krump in Željko Obradović.

Velika večina je prišla v Ljubljano že včeraj, sinoči pa so bili gostje na dobrodelni večerji, ki je potekala v sklopu košarkarske simfonije in v organizaciji župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Predno so prigriznili, so sodelovali na dobrodelni dražbi, na kateri je novega lastnika dobil dres Luke Dončića. Samo iz Ljubljane, javil se je v studio Vala 202, je ponudil 15.000 evrov, med dražitelji v dvorani pa je bil najbolj dejaven nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok, a je na koncu tudi sam zaploskal Samu, ki bo nocoj na prireditvi v Stožicah ponosno prejel dres v trajno last. Izkupiček, teh 15.000 evrov, bo v celoti namenjen projektu Botrstvo in bo trem mladim športnim talentom iz družin v socialni stiski omogočil brezskrben razvoj njihovega potenciala.

Zadovoljni po uspešni dražbi: Milena Štular, Sani Bečirović in Boštjan Nachbar. Foto Drago Perko
Zadovoljni po uspešni dražbi: Milena Štular, Sani Bečirović in Boštjan Nachbar. Foto Drago Perko


»Ta dres ima resnično neprecenljivo vrednost,« je za Delo povedal Boštjan Nachbar. »Ko je bil Luka izbran na draftu, pa tudi že prej, sem bil ves čas v stiku z Tonyjem Ronzonom, ki je direktor ekipe. Ko smo pripravljali košarkarsko simfonijo, sem poklical Tonyja in mu povedal, da bom morda potreboval njegovo pomoč,« je nadaljeval Boki, ki je vnovič poklical v Dallas in se priporočil za dres Luke Dončića. A v mestu in klubu dresa vzhajajoče zvezde lige NBA niso imeli.

»Naredili ga bomo do ponedeljka,« je obljubil Ronzone. Nachbar je poskrbel, da je dres potoval iz Dallasa v New Jersey, kjer je Luka sodeloval v programu za novince. »Luka je dres dobil ne hotelski recepciji, ga podpisal in ga vrnil na recepcijo, kot je bilo dogovorjeno. Ko pa je tja prišel kurir hitre pošte, da ga dostavi v Slovenijo, pa dresa ni bilo« je Nachbar napel dramaturški lok. »Sumili smo, da ga je kdo ukradel. Na pomoč nam je priskočil sindikat igralcev NBA, zagrozili smo celo s preiskavo v hotelu. Na koncu pa so dres našli v sefu, kjer je bil varno spravljen, pred slabim tednom dni je prišel v Ljubljano,« je Nachbar sklenil opis odisejade okoli dresa.


V Stožicah že ob 10.30


Pestro dogajanje se bo v ljubljanskih Stožicah začelo že ob 10.30, ko bo na sporedu tekma NBA Cares, ki jo Sani in Boštjan pripravljata v sodelovanju z NBA in iniciativo Življenje je košarka, ki spodbuja integracijo oseb z motnjami v duševnem razvoju v sodobno družbo. Ob 16.00 se bosta osrednja akterja košarkarske simfonije preizkusila v vlogi trenerjev Košarkarske šole Sani Bečirović in Košarkarskega kampa Boštjana Nachbarja. Poslovilna tekma med #TeamSani in #TeamBoki se začne ob 20. uri.

Komentarji: