Le Šenčurjani izsilili tretjo tekmo

Branilka naslova prvaka lige Nova KBM Petrol Olimpija klonila v drugi tekmi četrtfinala, Hopsi izpadli.
Fotografija: Ljubljančani so zapustili Šenčur sklonjenih glav. FOTO: Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Ljubljančani so zapustili Šenčur sklonjenih glav. FOTO: Petrol Olimpija

Potem ko so košarkarji Sixta Primorske že v petek dosegli 12. zaporedno zmago v ligi Nova KBM in se prek Zlatoroga uvrstili v polfinale končnice, se je v toliko večjih težavah znašla druga nosilka izločilnih bojev Petrol Olimpija. V prvi četrtfinalni tekmi je tesno ugnala Šenčur GGD z 79:77, v drugem soočenju pa je klonila s 70:73, tako da bo o zmagovalcu dvoboja odločala tretja tekma, ki bo v torek v Stožicah.

Uspeh Šenčurjanov, ki so se v končnico prebili s 1. mestom v ligi za obstanek, je povsem zaslužen. Po zadnjem vodstvu Ljubljančanov z 19:18 so prevladovali do konca, v 27. minuti pa so imeli že 18 točk naskoka (57:39). V zadnji četrtini so Olimpijini košarkarji igrali bolj zavzeto in po delnem rezultatu 17:2 so tri minute pred koncem zaostali le za točko (67:66). V finišu tekme je Marko Simonović, ki je bil v stožiški zasedbi nadomestil lažje poškodovanega prvega strelca prve tekme Luke Šamanića, imel celo priložnost, da bi pripravil popoln zasuk. Pri rezultatu 71:70 šest sekund pred koncem tekme je imel na voljo dva prosta meta, a je oba zgrešil. Marko Popadić je bil na drugi strani igrišča dvakrat natančen in potrdil prvo zmago Šenčurja GGD v tekmah končnice DP v zgodovini kluba. In to nad prvakom zadnjih dveh sezon.
 

Domžalčani v zadnjih minutah


Helios je v torek presenetil že na Polzeli, tokrat pa je pripravil velik zasuk v zadnjih petih minutah. Potem ko so Hopsi vodili domala vso tekmo (največ s 13 točkami razlike) in v 36. minuti s 74:64, so morali v Domžalčani v zadnji juriš brez organizatorja igre Jureta Močnika, ki se je poškodoval že v prvi četrtini, in prvega strelca moštva Blaža Mahkovica, ki je igro zapustil s petimi osebnimi napakami. Glavna junaka sta bila Miroslav Pašajlić, saj je domače v zadnjih minutah držal v stiku s tekmecem, in Nikola Gajić, ki je tri sekunde pred koncem zadel trojko za zmago. Zadnja priložnost gostov je imel Sandi Čebular, a njegov poskus za tri točke ni zadel cilja.

Tudi Krka si je zagotovila polfinalni dvoboj s Sixtom Primorsko z boljšo igro v zadnji četrtini. Prvič je prevzela vodstvo s 32. minuti s 64:63 in vešče pripeljala tekmo do konca pod taktirko organizatorja igre Dominika Mavre. Hrvat je v prvem polčasu dosegel 18 točk in tako držal stik z Rogaško, ki je vodila tudi s 13 točkami prednosti (52:39), zadnji zvok sirene pa pričakal pri 28 točkah (met iz igre 8:13), sedmih asistencah in petih skokih.
 

Preberite še:

Komentarji: