Sezono odpirajo prvaki iz Kopra in Polzelani

V Podčetrtku drevi tekma za slovenski košarkarski superpokal, lovoriko branijo Primorci.
Fotografija: Marko Jagodić Kuridža (levo)  in Milojko Vasilić se bosta drevi vnovič srečala v Podčetrtku. Foto Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Marko Jagodić Kuridža (levo)  in Milojko Vasilić se bosta drevi vnovič srečala v Podčetrtku. Foto Roman ŠŠipić

Minula dva tedna se je košarkarski svet spraševal, kako je možno, da je svetovno prvenstvo minilo brez reprezentance, ki je osvojila naslov evropskega prvaka brez poraza, sol na skelečo rano pa je lahko tudi današnja druga obletnica podviga Slovenije na eurobasketu 2017. Počastila jo bosta tudi moštvi Kopra Primorske in polzelskih Hopsov s tekmo za superpokal KZS, ki se bo začela ob 20. uri v Podčetrtku v dvorani tamkajšnjega povratnika med prvoligaši.

V dosedanjih 15 izvedbah so superpokal največkrat osvojili Olimpijini košarkarji (osemkrat), ki pa bodo zaradi klavrne prejšnje sezone izpustili drevišnji dvoboj. Vse tri domače trofeje so namreč osvojili Koprčani, njihovi tekmeci s Polzele pa so si pravico nastopa priigrali z uvrstitvijo v finale pokala Spar, v katerem so izgubili s takratno Sixtom Primorsko z 72:91.
 

Prva priložnost za okrepitve


V poletnih mesecih sta obe moštvi doživeli spremembe. Koper Primorska je zadržala vse adute in tudi trenerja Jurico Golemca, po svoji praksi pa je igralski kader nadgradila s štirimi okrepitvami: organizatorjem Nejcem Baričem, branilcem Stephenom Holtom, krilom Aleksandrom Lazićem in centrom Žigo Dimcem.

Trener Hopsov Boštjan Kuhar je ostal brez Austina Burgetta, Caseyja Bensona, Donovona Jacka, Tjaža Rotarja (zdaj Šenčur GGD) in Sebastjana Borseta (Portorož) ki so v prejšnji sezoni odigrali zelo pomembne vloge. Vrzeli so zapolnili z branilcem Anthonyjem Collinsom in centrom Natom Fowlerjem, na Polzelo pa sta se vrnila branilec Miha Vašl in krilni center Gezim Morina.

V lanski tekmi za slovenski superpokal v Tivoliju so Koprčani ugnali Petrol Olimpijo s 83:71 in prvič osvojili trofejo. B. E.

Komentarji: