Šiškovih 13 točk dodatno zagrenilo življenje Realu, zdaj nad Barcelono

Žan Mark Šiško je k zmagi Bayerna proti madridskemu Realu s 97:88 v tekmi zadnjega kola rednega dela evrolige prispeval 13 točk in tri asistence.
Fotografija: Žan Mark Šiško bo z Bayernom nastopil v izločilnih bojih. FOTO: Euroleague.net
Odpri galerijo
Žan Mark Šiško bo z Bayernom nastopil v izločilnih bojih. FOTO: Euroleague.net

Bayern je redni del sezone končal na osmem mestu, v četrtfinalu pa ga čaka serija proti Barceloni. Bayern je do 14. zmage v sezoni (odšteti so obračuni z ruskimi tekmeci) prišel predvsem po zaslugi izjemne zadnje četrtine, v kateri je Madridčanom nasul kar 38 točk ob le 13 prejetih. Real je tako redni del namesto drugega sklenil šele na četrtem mestu s četrtim zaporednim porazom.

Na preostalih tekmah je Crvena zvezda premagala aktualne prvake Anadolu Efes iz Istanbula s 93:85. Turki sicer za zdaj še čakajo na to, ali bodo redni del končali na petem ali šestem mestu. Z zmago bi jih lahko prehitel Maccabi iz Tel Aviva, ki mora v sredo odigrati še preloženo tekmo proti odpisanemu Fenerbahčeju, v zadnjem kolu je na gostovanju visoko premagal vodilno Barcelono s 104:80. Tretjeuvrščeni Armani Milano in četrti Real tako še čakata na svoja nasprotnika v lovu na zaključni turnir četverice.

Fenerbahče je v petek na domačem parketu izgubil proti Panathinaikosu z 59:62, Monaco pa je doma premagal Albo iz Berlina z 91:74 in si zagotovil sedmo mesto po rednem delu ter posledično dvoboj z Olympiakosom v četrtfinalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: