Sixt Primorska že skoraj mesec dni brez poraza

Koprski košarkarji so v sedmem kolu regionalne lige ABA 2 na gostovanju odpravili Bosno Royal (80:57).

Objavljeno
28. november 2017 23.18
J. P.
J. P.

Sarajevo - Košarkarji Sixta Primorske so neporaženi že sedem zaporednih dvobojev, nazadnje jih je na kolena spravila Petrol Olimpija (88:77) pred skoraj mesecem dni, 2. novembra v ligi Nova KBM. V sedmem kolu lige ABA 2 je bil kolektiv z Obale na gostovanju v Sarajevu prepričljivo boljši še od Bosne Royal (80:57), s čimer ostaja na vrhu razpredelnice regionalnega tekmovanja. Že drugič zapovrstjo je tekmeca suvereno odpravil z več kot 20 točkami razlike. Nov izziv ga čaka v nedeljo, ko v prvoligaškem dvoboju v Areno Bonifika prihaja ljubljanska Ilirija.

Tigri so hitro pokazali kremplje in čekane ter že pred glavnim odmorom pobegnili za zelo udobnih 20 točk (38:18), z jekleno obrambo pa tekmecu dovolili preseči mejo 40 točk šele v drugi minuti zadnje četrtine. V finišu sta tako priložnost za dokazovanje dobila tudi mlada Gregor Glas in Rafael Baldassi. Najboljša strelca sta bila s po 15 točkami Alen Hodžić in Gezim Morina, ki se je moštvu pridružil šele zjutraj, saj je še v nedeljo nosil reprezentančni dres Kosova v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem.

»Igrali smo zrelo in pametno, držali smo se dogovorov iz slačilnice in se telesno dobro zoperstavili nasprotniku. Žoga je v napadu odlično krožila, vse težave smo dobro reševali. Tekmecu nismo dovolili, da bi se razigral, in tako smo zabeležili pomembno zmago,« je poudaril Morina, trener Jurica Golemac pa jedrnato dodal: »Vse, kar smo se pred tekmo dogovorili, so igralci na parketu tudi storili. Dobro so ustavili najboljše Bosnine košarkarje in to je pot, po katerim moramo nadaljevati.«