Slovenke v boju za EP 2019 proti Franciji, Finski in Romuniji 

Slovenska žesnka košarkarska reprezentanca je danes dobila nasprotnice v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo. 

Objavljeno
04. julij 2017 17.17
J. M.
J. M.

München - Danes so izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo v košarki za ženske, ki ga bosta leta 2019 gostili Latvija in Srbija. Slovenska reprezentanca bo nastopala v skupini E, njene nasprotnice pa bodo aktualne evropske podprvakinje Francozinje ter reprezentanci Finske in Romunije.

Slovenke bodo kvalifikacije začele 11. novembra letos, ko bodo gostovale v Romuniji. Štiri dni kasneje v goste prihaja Finska, preostali dve kvalifikacijski okni pa bosta leta 2018 (februarja doma s Francijo in Romunijo ter novembra v gosteh pri Finski in Franciji). S Francozinjami se je sicer Slovenija pomerila na nedavnem evropskem prvenstvu, ko so bile nasprotnice boljše po napeti končnici, bilo je 70:68. Na prvenstvo se bo uvrstilo osem prvouvrščenih reprezentanc in šest najboljših drugouvrščenih.  

STA poroča, da selektor slovenske reprezentanc Damir Grgić o žrebu pravi: »Zagotovo je Francija velik favorit naše kvalifikacijske skupine. Gre za reprezentanco, ki smo si jo poleg Španije zagotovo najmanj želeli. Romunija in Finska sta neugodni reprezentanci, a zagotovo gre za ekipi, proti katerima lahko igramo in sta premagljivi. Glede na sistem kvalifikacij, po katerem se bodo na evropsko prvenstvo uvrstile vse prvouvrščene reprezentance ter šest najboljših drugouvrščenih ekip, bo za nas izjemno pomembna vsaka zmaga pa tudi koš razlika na vsakem srečanju.«