Slovenske košarkarice izgubile proti Italijankam

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je po zmagah proti Grčiji in Hrvaški v pripravljalnem ciklu v petek v Čedadu doživela prvi poraz.
Fotografija: Slovenske košarkarice v pogovoru s selektorjem Georgiosom Dikaiulakosom. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Slovenske košarkarice v pogovoru s selektorjem Georgiosom Dikaiulakosom. FOTO: KZS

Slovenke so izgubile proti Italiji s 70:83. V soboto, 18. junija (19.00), se bodo izbranke Georgiosa Dikaiulakosa merile še s Špankami. Na pripravljalni turnir v Čedad je selektor peljal enajst košarkaric. V primerjavi z mariborsko zasedbo v ekipi namreč ni več Ane Šarić, ki je zbolela, ter Mojce Jelenc, ki se je pridružila reprezentanci do 20 let. Po pričakovanjih je bil dvoboj z Italijankami veliko zahtevnejši od dvoboja z Grkinjami in Hrvaticami, ki so jih Slovenke ugnale minuli konec tedna. Že uvodne minute so pripadle gostiteljicam, ki so takoj povedle in prednosti v prvem polčasu niso izpustile iz rok.

Ob izteku prve četrtine so vodile s 30:24, nato pa z delnim izidom 5:0 prednost povišale na enajst točk (35:24). Slovenke so nato le zaigrale veliko bolj agresivno v obrambi, se približale le na dve točki zaostanka (37:39), a preobrat jim ni uspel. Na glavni odbor so italijanske košarkarice odšle z vodstvom 48:40. V drugem polčasu so se Slovenke pognale v lov na Italijanke, a so bile slednje ves čas korak pred njimi in niso dovolile preobrata. Vodile so od prve do zadnje minute in zasluženo zmagale 83:70.

Preizkušajo novosti

Za Slovenke je Teja Oblak dosegla 24 točk, Eva Lisec je na rojstni dan dosegla 15 točk in imela 10 skokov, Tina Jakovina pa je dodala 12 točk.

»Vsekakor je bila tekma z Italijo veliko težja kot prvi dve v Mariboru. Me se sicer s tekmicami nismo preveč obremenjevale. Zanimala nas je predvsem naša igra in selektorjeve zamisli. V teh dveh tekmah v Italiji želimo preizkusiti neke nove stvari, ki smo jih trenirale v zadnjih dneh in jih spreminjamo med tekmo. Služijo nam kot odlično uigravanje in mislim, da smo tudi od te tekme veliko odnesle,« je dejala Jakovina.

Preberite še:

Komentarji: