Tamara Mavsar se vrača v Krim

Slovenska rokometna reprezentantka Tamara Mavsar se po avanturi v Skopju vrača v domači Krim.

Objavljeno
03. april 2017 16.37
Rokomet
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Tamara Mavsar se je pred letošnjo sezono odločila, da je nastopil čas za odhod v tujino. Okrepila je Vardar, a izkušnja v Skopju ni bila povsem po njenem okusu, zato se poleti vrača v Ljubljano. Krimov dres bo nosila naslednji dve sezoni.

»Izredno sem vesela, da se vračam v ekipo Krima Mercatorja. Po eni strani je bila odločitev lahka, po drugi spet ne. Prednost Vardarja je bilo zagotovo dejstvo, da ima najvišje cilje v ligi prvakinj. Z ljubljanskim klubom bo te v trenutni situaciji težje doseči, a vidi se, da se vsi, ki delajo v klubu, izjemno trudijo, da bi temu bilo tako. Ljubljanska ekipa bo v prihodnji sezoni mlada, a izredno motivirana. Upam, da se bomo uspeli prebiti čim dlje. Rada bi še dodala, da sem Vardarju izjemno hvaležna za izkušnjo, ki mi jo omogoča. Sezona še ni končana, domov se želim vrniti z evropsko lovoriko,« je povedala Mavsarjeva.

Levokrilna igralka je pred selitvijo v Makedonijo v najtrofejnejšem slovenskem ženskem rokometnem klubu igrala od leta 2001, kariero pa je začela v Logatcu. Za različne selekcije krimovk je zabila prek 2400 zadetkov, s 17 leti pod vodstvom Marte Bon prvič zaigrala v ligi prvakinj, z dobrimi predstavami si je priigrala tudi kapetanski trak.

Pri Krimu bosta v prihodnji sezoni zaigrali tudi Črnogorka Jelena Despotović in Ukrajinka Olga Perederij. Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali trener Uroš Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren, kapetanka Miša Marinček in Aneta Benko