Tesen poraz košarkarjev Cedevite Olimpije

V dvorani Stoožice so Ljubljančani ponovili slabo končnico in ostali brez še ene zmage.
Fotografija: Kapetan Jaka Blažič. FOTO: Aba
Odpri galerijo
Kapetan Jaka Blažič. FOTO: Aba

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 16. kroga lige Aba po podaljšku izgubili z Mornarjem iz Bara z 90:91 

Košarkarji Cedevite Olimpije so nazadnje v Beogradu proti Partizanu zapravili dobljeno tekmo, saj so dobili trojko v zadnji sekundi in izgubili s 95:96. Tokrat je bil njihov tekmec Mornar iz Bara, ekipa, ki je sicer na sredini lestvice regionalnega tekmovanja. Ljubljančani pa so ponovili slabo končnico in po podobnem scenariju ostali brez še ene zmage.

Večino tekme sta bila nasprotnika zelo skupaj, nobenemu pa ni uspelo priti do večje razlike. Domači so prvi del dobili za pet, a so popustili v drugem, tako da so gostje takrat vodili za točko.



Zelo podobno je bilo tudi po 30 minutah igre, v zadnjem delu pa je ob koncu že kazalo, da bo zmaga ostala doma. Kapetan Jaka Blažič je 19 sekund pred koncem s prostima metoma povišal vodstvo na 79:76. A podobno kot v Beogradu so spet dovolili tekmecem, da so prišli do meta za tri, za izenačenje je poskrbel Derek Needham, zadnji domači poskus Ryana Boatrighta pa ni bi uspešen.

Podaljšek je pripadel gostom, ki so po prostih metih Needhama prišli do vodstva z 91:88. Blažič je šest sekund pred koncem s prostima metoma le znižal, na drugi strani je po domači osebni napaki Lance Harris sicer zgrešil prosta meta, toda zadnji poskus ob zvoku sirene Codija Miller-McIntyra ni dosegel cilja in Olimpija je še enkrat v tesni končnici ostala praznih rok.

Za domače je največ točk, 23, dosegel, Miller-McIntyre, 17 jih je dodal Mikael Hopkins.

Naslednjo tekmo bo ljubljanska zasedba igrala v nedeljo, 26. januarja, ko bo v slovenskem obračunu gostila Koper Primorsko.

Preberite še:

Komentarji: