Trenerju je popolnoma vseeno, s katerega planeta prihaja Luka Dončić (VIDEO)

Nova vrhunska predstava slovenskega zvezdnika, ki je v 28 minutah zbral 33 točk in kar 18 skokov.
Fotografija: Luka Dončić je znova igral, kot da bi bil z drugega planeta. Foto Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je znova igral, kot da bi bil z drugega planeta. Foto Usa Today Sports

Ljubljana – Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je uprizoril novo vrhunsko predstavo v ligi NBA. V 28 minutah je nanizal 33 točk, s katerimi je prispeval levji delež k visoki zmagi moštva Dallas Mavericks v gosteh nad New Orleans Pelicans (118:97).

Za nameček je 20-letni Ljubljančan, ki je iz igre zadel devet od osemnajstih poskusov (za dve: 4:6, za tri: 5:12), v statistiko vpisal kar 18 skokov (novi osebni rekord) in pet asistenc. Tokrat je izgubil štiri žoge. Znova je bil najboljši strelec Dallasa, ki je slavil tretjo zaporedno zmago na tujem. Trenerju Ricku Carlislu počasi zmanjkuje presežnikov, s katerimi opisuje Dončića.


Vsaka nagrada mu pomeni ogromno


»Luka je bil sijajen. Osemnajst skokov je veliko, zelo veliko za branilca. Popolnoma vseeno mi je, s katerega planeta prihaja. Izjemen je,« je Carlisle navdušen nad Dončićem, ki je priznal, da sploh ni vedel, da je zbral toliko skokov. »To sem videl šele, ko sem odhajal z igrišča,« je omenil slovenski zvezdnik, potem ko je postal šele tretji igralec v zgodovini lige NBA, ki je dosegel toliko skokov pred svojim 21. rojstnim dnevom. Pred njim sta takšno statistiko zabeležila John Drew (z Atlanto Hawks v sezoni 1973/74) in Shaquille O'Neal (z ekipo Orlando Magic v sezoni 1992/93).



»Vsaka nagrada mi pomeni ogromno, še posebej ta, saj me dodatno motivira. Soigralci mi veliko pomagajo, trenerji tudi. Brez njih je ne bi osvojil,« je Dončić še povedal o priznanju za najboljšega igralca meseca novembra v zahodni konferenci najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Pomemben delež k novi zmagi Dallasa je dodal Seth Curry, ki je prispeval 19 točk, po ducat pa sta jih dosegla Tim Hardaway ml. in Maxi Kleber, medtem ko jih je Kristaps Porzingis v statistiko vpisal sedem. Najbolje razpoloženi košarkar pri Pelikanih je bil Brandon Ingram s 24 točkami.


Vročica vroča tudi brez Dragića


Nove zmage so se veselili tudi v moštvu Miami Heat, ki so brez poškodovanega Gorana Dragića s 121:110 v gosteh premagali Toronto Raptors. Za Vročico sta največ točk (22) dosegla Duncan Robinson in Jimmy Butler, ki se je izkazal s trojnim dvojčkom (13 skokov in 12 asistenc).

Drugi izidi – Cleveland Cavaliers : Detroit Pistons 94:127, Washington Wizards : Orlando Magic 120:127, San Antonio Spurs : Houston Rockets 135:133, Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 96:105, Los Angeles Clippers : Portland Trail Blazers 117:97.

 

Komentarji: