Trojni dvojček LeBrona za prvo zmago doma, Westbrook potopil Oklahomo (VIDEO)

Košarkarji Los Angeles Lakers so na krilih LeBrona Jamesa v domači dvorani vendarle prišli do zmage, Oklahoma pa ostaja z ničlo ob novi katastrofalni predstavi Russlla Westbrooka. 
Fotografija: LeBron James je bil s trojnim dvojčkom tokrat neustavljiv. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
LeBron James je bil s trojnim dvojčkom tokrat neustavljiv. FOTO: Reuters

Ko je pred začetkom sezone LeBron James končal ugibanja o svoji prihodnosti in se preselil v Los Angeles, se je med navijači Lakersov spet začela prava evforija. A so na začetku sezone hitro stopili na realna tla, saj le James ne bo dovolj, da se z neizkušeno ekipo bori za vrh. 
 
Vseeno mu je v noči na petek uspelo prvič v dresu Jezernikov zmagati v Staples Centru, Lakers so premagali presenečenje z začetka sezone Denver s 121:114. James je bil neustavljiv, dosegel je 28 točk, 11 asistenc in 11 skokov za izjemen trojni dvojček, prvi v dresu Los Angelesa in že 74. v karieri. Pri Denverju je bil najboljši Nikola Jokić, ki je dosegel 24 točk in 11 skokov. 


 
Košarkarji Detroita so drugo pozitivno presenečenje uvoda v sezono, proti razglašenemu Clevenadu so nadaljevali pozitivni niz in dosegli še četrto zmago na prav toliko tekmah. Center Andre Drummond je bil že v drugi polovici lanske sezone med najboljšimi, tokrat pa je dosegel kar 26 točk in 22 skokov. Pomagal mu je tudi Blake Griffin, ki je dosegel 26 točk in 10 skokov, kar je bilo na koncu dovolj za zmago s 110:103. 
 

Ob Lillardu blestela še McCollum in Nurkić


V Orlandu je Damian Lillard pokazal, zakaj spada med najboljše organizatorje igre v ligi, dosegel je 41 točk, od tega 34 v drugem polčasu in zagotovil zanesljivo zmago Portlanda s 128:114. Dober je bil tudi njegov soigralec v branilskem paru CJ McCollum z 22 točkami, center Jusuf Nurkić pa je dosegel dvojni dvojček z 18 točkami in 10 skoki.



V veliki krizi se je znašla Oklahoma, ki ni zmogla premagati niti na začetku sezone presenetljivo skromnega Bostona. Pri Thunder po poškodbi na začetku sezone Russell Westbrook ne najde prave strelske forme, tokrat je sicer dosegl 13 točk in 15 skokov, a je bil v zaključku glavni krivec, da je Oklahoma ostala praznih rok. V zadnjih dobrih treh minutah je šestkrat metal iz igre, trikrat za tri in trikrat s polrazdalje, a je vseh šest metov zletelo mimo (skupaj met iz igre 5/20) in Boston je zmagal s 101:95. Kelti so sicer zabeležili zmago, a nad predstavo ne morejo biti navdušeni, še najboljši je bil vnovič Jayson Tatum s 24 točkami. 

Preberite še:

Komentarji: