Tudi 30 točk Dragića premalo za zmago v Bostonu (VIDEO)

Goran Dragić je ob koncu sezone v izvrstni formi, a tudi to ni bilo dovolj za Miami, ki se krčevito bori za mesta v končnici.
Fotografija: Goran Dragić v dvoboju z Jaysonom Tatumom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Goran Dragić v dvoboju z Jaysonom Tatumom. FOTO: AFP

Po premoru za All-Star tekmo je Miami zaigral precej bolje in se vrnil v boj za končnico, pomagal jim je tudi povratek Gorana Dragića po poškodbi. Na tekmi proti Dallasu je Gogi prvič zaigral v prvi peterki, enako je bilo tudi v noči na torek proti Bostonu, ki pa jo je Miami izgubil s 105:110. 

Dragić je na parketu preživel skoraj 39 minut in dosegel kar 30 točk, dodal jim je še skok in pet asistenc. Iz igre je Dragić metal zelo solidno, zadel je 12 od 20 metov in tri trojke iz devetih poizkusov, izgubil pa je tudi tri žoge. A zgolj razpoloženi Dragić tokrat ni bil dovolj za pomembno zmago, pri Bostonu je bil razigran Al Horford, ki je dosegel 19 točk, 11 skokov in 10 asistenc, svoje je dodal tudi Kyrie Irving s 25 točkami.

Miami je zaenkrat ostal na osmem mestu, a imajo le pol zmage naskoka pred Orlandom, ki ima boljši medsebojni izkupiček od Vročice, zato bo v boju za zadnje mesto v končnici napeto povsem do konca rednega dela. Orlando je ponoči izgubil proti Torontu s 109:121. Izgubili so tudi košarkarji Charlotta, še eni od tekmecev Miamija, boljši je bil Utah Jazz s 111:102. Pri Charlottu je Kemba Walker dosegel kar 47 točk, a kaj, ko ob sebi nima dobrih soigralcev, tako sta kar dva iz prve peterke ostala brez točk, skupaj so vsi štirje ob Kembi zbrali pičlih šest točk in Charlotte je ostal brez zmage. 

Miami bo v noči na četrtek gostil Boston še v domači dvorani, nato jih čakata zaporedni gostovanji pri Minnesoti in Torontu, domača tekma s Philadelphio in zaključek sezone 11. aprila v gosteh pri Brooklynu. 


 

Dallas zmaguje brez Dončića


Povsem drugače je v Dallasu, kjer bi jim ob koncu sezone precej bolj prav prišli porazi kot zmage, saj lovijo čim višji izbor na naboru. Če bi izbirali med prvimi petimi, potem izbor ostane njihov, sicer pa ga bodo poslali Atlanti kot del menjave, ki jim je prinesla Luko Dončića

Pri Dallasu je slovenski as tokrat počival, saj še ni povsem okreval po poškodbi kolena, vseeno pa so Mavericks s 122:102 premagali Philadelphio 76ers. Razigran je bil Justin Jackson, ki je začel v prvi peterki in dosegel 24 točk, druga najboljša strelca Dallasa sta bila Trey Burke in Salah Mejri s po 16 točkami. Pri Philadephii sta manjkala Jimmy Butler in Joel Embiid, najbolj razpoložen je bil Tobias Harris s 25 točkami. 

Komentarji: