Tudi James nemočen proti Torontu, Dončić čaka na naslednji izziv

Dragić in soigralci že sinoči premagali Denver, nova tekma jih čaka jutri.
Fotografija: Tudi LeBron James je bil nemočen v dvoboju s Torontom. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Tudi LeBron James je bil nemočen v dvoboju s Torontom. FOTO: Ashley Landis/Usa Today Sports

Druga ekipa vzhodne konference košarkarske lige NBA Toronto Raptors je dobila obračun z drugo ekipo vzhoda, LA Lakers. Bilo je 107:92 za Toronto, za katere je Kyle Lowry dosegel 33 točk, 14 skokov in temu dodal še šest podaj. Na drugi strani je LeBron James dal 20 točk. Toronto je tako prišel do enajste zmage v nizu nad košarkarji LA Lakers. Ti so Toronto nazadnje premagali 30. novembra 2014.


Lakersi iz igre zadeli le 35,8 odstotka metov


Lakersi so v tekmi s prvaki lige prikazali najslabšo predstavo v sezoni po uspešnosti metov, saj so iz igre zadeli le 35,8 odstotka poskusov (29 od 82 metov). »Prišli smo dobro igrat proti nekaj odličnim košarkarjem in naredili smo dobro delo,« je dejal Lowry.

Luka Dončić bo sprejel nov izziv v noči z nedelje na ponedeljek. FOTO: Daniel Dunn/Usa Today Sports
Luka Dončić bo sprejel nov izziv v noči z nedelje na ponedeljek. FOTO: Daniel Dunn/Usa Today Sports


Oklahoma City Thunder je s 110:94 premagala Utah Jazz, Indiana Pacers s 127:121 Philadelphio 76ers, Los Angeles Clippers pa visoko, s 126:103 New Orleans Pelicans. Za Clipperse je Paul George prispeval 28 točk, Kawhi Leonard pa 24. Miami Gorana Dragića je že sinoči premagal Denver Nuggets, pri katerih Vlatka Čančarja zaradi poškodbe ni bilo v postavi.


Ponoči na parket tudi Dončić, Dragić spet jutri


»V drugem polčasu smo stopili skupaj v obrambi. Vedno pomaga, če si uspešen v napadu, ne razumite me narobe, ampak v drugem delu igre smo začeli igrati veliko trdneje,« je po koncu dejal Bam Adebayo, ki je bil skupaj z Jimmyjem Butlerjem z 22 točkami najboljši strelec Miamija. Dragić je zadel devet od desetih prostih metov in na tekmi v slabih 24 minutah prispeval še pet podaj, dva skoka, dve ukradeni žogi ter eno blokado, iz igre pa je metal 29-odstotno (2:7, 0:3 za tri).



Miami prihodnja tekma čaka v ponedeljek zvečer po slovenskem času, ko bo igral proti Torontu. V noči na ponedeljek pa bo znova na parketu Luka Dončić z Dallas Mavericks, ki jih čaka obračun s Phoenix Suns.



Preberite še:

Komentarji: