Tudi Mirza Begić pred vrati NBA

Slovenski košarkarski center, visok kar 216 cm, trenira s Pelikani iz New Orleansa, ki se spopadajo s poškodbami.

Objavljeno
14. oktober 2015 11.27
Košarka Olimpija Igokea
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Utegne se zgoditi, da bo imela Slovenija v prihajajoči sezoni košarkarske lige NBA v igri štiri svoje predstavnike. Ob Goranu Dragiću, (trenutno poškodovanem) Benu Udrihu in Saši Vujačiču se je zdaj v kombinacijah znašel še center Mirza Begić, ki se je te dni - kot poročata portal kosarka.si in Šport TV - pridružil treningom moštva New Orleans Pelicans.

Pelikani so se za morebiten angažma izkušenega 30-letnega in kar 216 centimetrov visokega orjaka odločili zaradi hudih težav s poškodbami, ki jih pestijo na centrskem položaju. Tako bo Turek Omer Asik s parketov odsoten vsaj tri tedne, Francoz Alexis Ajinca bržkone še kak teden več, zato so v New Orleansu že angažirali nekdanjega člana Krke Jeroma Jordana, včeraj pa je zdravniški pregled opravil tudi Begić.

V Bijeljini rojeni slovenski reprezentant, ki ga letos resda ni bilo na eurobasketu, je v minuli sezoni branil barve Laborala Kutxe, pred tem pa si je kruh služil tudi v Italiji (Virtus Bologna), Belgiji (Huy Basket), Litvi (Žalgiris), Španiji (Real Madrid) in Grčiji (Olympiakos), na slovenskih parketih pa je bil član kranjskega Triglava, Geoplina Slovana in nazadnje Uniona Olimpije.