»V dresu sprehajajmo psa, opravimo nakupe, obiščimo prijatelja ali spijmo sok«

Jutri bosta minili dve leti, odkar je Slovenija slavila na evropskem prvenstvu.

Objavljeno
16. september 2019 14.24
Posodobljeno
16. september 2019 14.49
FOTO: Blaž Samec/Delo
A. V.
A. V.
Jutri ima slovenski šport pomembno obletnico, saj bosta minili dve leti, odkar je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila naslov evropskega prvaka.

Na obletnico so se spomnili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije in pozivajo navijače, naj jutri nosijo dres slovenske izbrane vrste.

image
FOTO: Blaž Samec/Delo


»Nepozabne igre kapetana Gorana Dragića, Luke Dončića, Klemna Prepeliča, Gašperja Vidmarja ter preostalih varovancev Igorja Kokoškova tudi letos počastimo tako, da na ta dan oblecimo dres katerekoli slovenske košarkarske reprezentance ali slovenskega košarkarskega kluba,« so zapisali. »V košarkarskem dresu se odpravimo v šolo, na fakulteto, na delovno mesto. V dresu sprehajajmo psa, opravimo nakupe v trgovini, obiščimo prijatelja ali spijmo sok v priljubljenem lokalu.«

image
FOTO: Reuters


Med tistimi, ki si bodo resnično oblekli dres in svojo fotografijo objavili na družbenih omrežjih, zraven pa pripisali ključnik #praznikosarke, bodo pri KZS izžrebali dvanajsterico nagrajencev in jim podarili nov dres.

Z dresom slovenske reprezentance ali slovenskega kluba si lahko sicer brezplačno ogledate tudi tekmo slovenskega superpokala. Ob 20. uri se bosta v Podčetrtku pomerila Primorska in Hopsi.