V dvoboju najpriljubljenejših Giannis boljši od Dončića (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so morali na domačem parketu premoč priznati vodilnemu Milwaukeeju (107:122).
Fotografija: Luka Dončić je bil vnovič najboljši strelec Dallasa. FOTO: Jerome Miron/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil vnovič najboljši strelec Dallasa. FOTO: Jerome Miron/Reuters

Milwaukee – Sinoči sta se v košarkarski ligi NBA udarila dva od treh igralcev, ki so v navijaškem gasovanju za skorajšnjo tekmo vseh zvezd (All-Star NBA) prejeli največ – po več kot štiri milijone – glasov, toda s to razliko, da bo eden (Giannis Antetokounmpo) na ekshibicijskem spektaklu v Charlottu tudi dejansko zaigral, drugi (Luka Dončić) pa se bo moral zadovoljiti z udeležbo v obračunu vzhajajočih zvezd. Sinoči je bil Milwaukee na gostovanju pred kar 20.420 gledalci v dvorani American Airlines Center s prepričljivih 122:107 boljši od Dallasa, visokorasli Grk nigerijskih korenin pa od slovenskega (še do konca meseca) najstnika.


Najboljši strelec Dallasa


Zvezdnik zmagovitega moštva se je namreč razveselil dvojnega dvojčka za 29 točk in kar 17 skokov (dodal je še pet asistenc) in bil najučinkovitejši mož na parketu, medtem ko je bil Luka z 20 točkami (prosti meti 3:7, za dve 4:7, trojke 3:7) prvi strelec pri poražencih. V 27 minutah na parketu je zbral še tri skoke in dve podaji, privoščil pa si je tudi dve napaki. Znova je navdušil avditorij z nekaj izjemnimi potezami, ob koncu prvega polčasa pa je tudi izgubil živce. V zadnji sekundi je namreč želel sprožiti met za tri točke, pri tem ga je Giannis oviral, toda po mnenju sodnikov brez prekrška. Dončića je to močno razburilo in se je zapletel v daljši pogovor z delivci pravice, a brez uspeha.


Devet točk v dveh minutah in pol


Ravno v drugi četrtini je bil slovenski čudežni deček precej pri metu, saj je v njej dosegel osem točk, v tretjem delu pa je moral po slabi podaji in dveh zgrešenih prostih metih na klop že po treh minutah. Ko se je v zadnji četrtini spočit za kratko vrnil na parket, je v razmaku dveh minut in pol prispeval kar devet od Dallasovih dvanajstih točk, nato pa se znova usedel na klop in tam ostal do zadnjega piska sirene. »Luka je izjemen igralec. Pred dvema letoma sem ga videl igrati proti mojemu bratu in že od tedaj mi je bilo jasno, da je poseben košarkar. Zanj je meja nebo,« je Ljubljančanu po dvoboju polaskal tudi Antetokounmpo.


Jutri zvečer s Portlandom


Luka je med tekmo na trenutke čutil bolečine v desni roki, zato je moral po koncu na preventivni rentgenski pregled, ki pa k sreči ni pokazal poškodbe. Milwaukee se je z zmago, že 41. v sezoni, šesto zapovrstjo in dvanajsto v zadnjih trinajstih dvobojih, še utrdil v vodstvu ne le v vzhodni konferenci, temveč v celotni ligi. Dallas, ki je vodil le dvakrat v obračunu (s 25:24 in 28:26), na enajstem mestu razpredelnice zahoda za osmouvrščenim moštvom Los Angeles Clippers, ki ima dve tekmi več, zaostaja za pet zmag, nov izziv pa ga čaka že jutri zvečer, ko bo na domačem parketu gostil zasedbo Portlanda, ki je varno na mestih, ki zagotavljajo napredovanje v izločilne boje.

Preberite še:

Komentarji: