V dvorani Bonifika v glavnih vlogah domača dirigenta

Koper Primorska je prekosila Mego Bemax in dosegla 11. zmago v 18 kolih lige ABA.
Fotografija: Nejc Barič je odlično odigral dvoboj z Mego Bemaxom. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Nejc Barič je odlično odigral dvoboj z Mego Bemaxom. FOTO: ABA

Koper – Nadaljevanje 18. kola košarkarske lige ABA je prineslo še eno zmago slovenskim moštvom. Po Cedeviti Olimpiji je bila uspešna tudi Koper Primorska, ki je v domači dvorani ugnala Mego Bemax s 93:87 ter se z izkupičkom 11 zmag in sedmih porazov izenačila z Ljubljančani na lestvici.

Koprčani so gostili zadnjeuvrščeno moštvo regionalne lige in dosegli tretjo zaporedno zmago, čeprav sta v njihovih vrstah manjkala center Ivan Marinković in branilec Luka Vončina. Slabše so sicer začeli tekmo in v uvodni četrtini zaostali za razpoloženimi gosti kar za deset točk. Toda slovenski prvaki so že v drugem delu tekme strnili vrste in ob polčasu odšli na glavni premor s prednostjo ene točke.
 

Bolje za tri točke kot za dve


Uspešno so igrali tudi v tretji četrtini in zdelo se je, da bodo tekmo varno pripeljali do konca. A gosti še niso rekli zadnje besede. Mega Bemax je sredi zadnje četrtine prešla v vodstvo s 76:75, a takoj zatem je Koprčanom uspel niz 8:0, s katerim so razrešili zadnje dvome.

Najbolj razpoložen v moštvu zmagovalcev je bil organizator igre Nejc Barič, ki je 24 točkam (met za dve 6:7, za tri 3:5) dodal sedem skokov in pet asistenc. Drugi dirigent Sterling Gibbs  je prispeval 23 točk (za dve in za tri po 4:7), kapetan moštva Alen Hodžić pa je dosegel 19 točk (za dve 4:6, za tri 3:8) in osem skokov. Primorci so imeli sicer boljši izkoristek metov za tri točke (11:23 ali 48 odstotkov) kot za dve točki (46 odstotkov).
 

Preberite še:

Komentarji: