V Olimpiji tudi Roko Badžim

Košarkarje Olimpije je okrepil mladi hrvaški organizator igre Roko Badžim, ki je nazadnje igral za Šibenik.

Objavljeno
29. junij 2017 20.34
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - Slovenski košarkarski prvak Union Olimpija je v svoje vrste pripeljal novo okrepitev. To je mladi hrvaški organizator igre Roko Badžim, ki je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Devetnajstletni Badžim, visok 197 centimetrov, v Ljubljano prihaja kot prost igralec iz Šibenika. Hrvat, ki igra tudi na položaju branilca strelca, je v lanski sezoni za GKK Šibenik v povprečju dosegal 11,8 točke, 3,8 skoka in 3,4 podaje na srečanje v hrvaškem prvenstvu. Njegov oče je nekdanji igralec Olimpije Živko Badžim, ki je v Ljubljani nastopal v sezoni 1990/1991.

»V svoje vrste smo pripeljali enega večjih talentov hrvaške košarke. Mladega Badžima, ki je lani odlično nastopal v vrstah Šibenika, seveda ga v Ljubljani čaka težja naloga in drugačna vloga, ki pa se je dobro zaveda,« je povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Badžim pa je po podpisu pogodbe dejal: »Zame je izjemna čast, da bom dobil priložnost zaigrati za tako ugleden klub, kot je Union Olimpija. Zavedam se, da prihajam v klub, ki lahko ogromno ponudi mlademu igralcu. Veselim se izziva in upam, da mi uspe upravičiti zaupanje in pričakovanja.« Badžim je tudi trenutni reprezentant Hrvaške do 20 let, s katero bo nastopil na letošnjem EP B-divizije v Romuniji.