V Phoenixu že vre, Kokoškov izgubil šefa

Košarkarski klub Phoenix Suns je zaradi skromnih predstav odpustil generalnega direktorja Ryana McDonougha.

Objavljeno
09. oktober 2018 09.56
Posodobljeno
09. oktober 2018 10.00
Phoenix je letos s prvim izborom na naboru izbral DeAndreja Aytona, ki naj bi skupaj z Devinom Bookerjem popeljal klub boljšim časom naproti. FOTO: AP
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Phoenix - Lastnik ameriškega profesionalnega košarkarskega kluba Phoenix Suns, Robert Sarver, se je devet dni pred prvo tekmo ekipe v NBA odločil, da zaradi skromnih predstav in rezultatov v pripravljalnem obdobju odpusti generalnega direktorja Ryana McDonougha.

Ekipa, lani najslabša v ligi NBA, zabeležila je 21 zmag in 61 porazov, letos pa jo je prevzel nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, je v pripravljalnem obdobju izgubila proti Sacramentu, Portlandu in tudi ekipi New Zealand Breakers, ki igra v avstralski ligi.

Klub zaenkrat ne bo dobil zamenjave zanj, njegovo delo si bosta razdelila do zdaj njegov pomočnik Trevor Bukstein in podpredsednik kluba James Jones. "Njuna naloga bo, da ekipo poskušata spraviti na višjo raven in nadaljujeta proces krepitve moštva," je dejal Sarver. Vse glasnejše so govorice, da bo v kratkem naloge generalnega direktorja prevzel nekoč izvrstni košarkar Kevin McHale.