V uvodnem kolu Koper Primorska – Helios Suns

Slovenska košarkarska liga se bo predvidoma začela 26. septembra.

Objavljeno
06. avgust 2020 16.23
Posodobljeno
06. avgust 2020 16.23
Slovensko košarkarsko sezono bosta odprla Koper Primorska in Cedevita Olimpija s tekmo za superpokal. FOTO: Uroš Hočevar
Ljubljana – Košarkarska zveza Slovenija je izžrebala pare ligaških tekmovanj za prihodnjo sezono. V moški konkurenci se bo prvoligaško tekmovanje začelo 26. septembra, že 17. septembra pa bosta sezono odprla Koper Primorska in Cedevita Olimpija s tekmo za superpokal.

Za naslov državnega prvaka se letos potegovalo enajst ekip, tekmovanje v 1. SKL pa bo začelo deset zasedb. Cedevita Olimpija se bo namreč zaradi udeležbe v dveh mednarodnih tekmovanjih vključila v domače prvenstvo v drugem delu. Prvo kolo bo predvidoma na sporedu 26. septembra, v njem pa se bodo pomerili: ECE Triglav – Terme Olimia Podčetrtek, Krka –Šenčur Gorenjska gradbena družba, Koper Primorska – Helios Suns, Hopsi Polzela – Zlatorog in Rogaška – Šentjur.

Pri košarkaricah se bodo v uvodnem kolu srečali Ježica – Jasmin sport Ledita, Triglav – Grosuplje, Maribor – Pro-Bit Konjice in Cinkarna Celje – Akson Ilirija.