Vidmar si je premislil - ni še čas za reprezentančno slovo

Slovenski košarkar Gašper Vidmar bo tudi v prihodnje del reprezentance in bo pomagal Radu Trifunoviću.

Objavljeno
07. november 2017 17.04
Košarka Slovenija Hrvaška
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Slovenski reprezentančni center Gašper Vidmar je po zmagi na evropskem prvenstvu napovedal reprezentančno slovo, čeprav je star šele 30 let. Ko je Rado Trifunović prevzel vodenje slovenske reprezentance, je najprej začel pogovore z Vidmarjem, ki si je premislil in bo tudi v prihodnje pomagal reprezentanci. 

»Gašper je znova dokazal, da je velik domoljub in si zasluži vse spoštovanje. Poleg igralskih kakovosti bo v veliko pomoč pri vzgoji mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnjih letih nosilci naše izbrane vrste. V zadnjih tednih sva bila veliko v stiku in resnično me veseli, da ostaja del reprezentance. Gre za odličnega košarkarja in izjemno osebnost,« je dejal Trifunović.

Slovenija bo pod košem potrebovala Vidmarja, ki v letošnji sezoni v Banvitu igra izvrstno in je eden najboljših košarkarjev turške ekipe. Njegova zamenjava bi lahko bil Alen Omić, a so se zanj vrata v reprezentanco bolj kot ne zaprla s prihodom Anthonyja Randolpha, ki je zasedel edino mesto za naturalizirane košarkarje. 

»Z Alenom sva bila v preteklih treh tednih ves čas v stiku. Pogovarjala sva se odkrito. Alena zelo spoštujem kot košarkarja, saj sem z njim sodeloval že na klubski in reprezentančni sceni. Glede na to, da mu zaenkrat ne moremo obljubiti konstantnega sodelovanja v kvalifikacijskih oknih, ne želimo izpasti nepošteni, smo se odločili, da Omić zaenkrat ne bo sodeloval z izbrano vrsto. Upam, da se bo v bodoče, ko mu bomo lahko zagotovili konstantno sodelovanje, odzval našemu povabilu. Alen je košarkar, pred katerim je lepa prihodnost, in seveda bom ostal v stiku z njim,« je glede Omića povedal Trifunović.

Aktualni evropski prvaki bodo s pripravami na prvi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo začeli čez trinajst dni. V petek, 24. novembra jih čaka obračun z Belorusijo v Stožicah, dva dni kasneje pa bodo Slovenci gostovali še v Španiji.