Vončina in Močnik ostajata v Domžalah, Mesiček v Olimpijo

Sodelovanje s Heliosom sta pred naslednjo sezono podaljšala še Luka Vončina in Jan Močnik.

Objavljeno
09. junij 2015 12.50
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Domžale - Košarkarski klub Helios Suns nadaljuje z oblikovanjem članske ekipe za prihodnjo sezono. Po odmevnih okrepitvah, kot so Đorđe Lelić, Simo Atanacković, Željko Zagorac in Travis Cohn, sta zvestobo Domžalčanom podaljšala še Luka Vončina in Jan Močnik.

»Po uspešnem drugem delu sezone 2014/2015 in sestavi ekipe za prihodnjo sezono, vidim veliko potenciala in menim, da se bomo lahko kosali s prav vsako ekipo ter se borili za najvišja mesta. V naslednji sezoni pričakujem, da bomo v zaključnih bojih znali ohraniti mirno kri in samozavestno odigrali odločilne tekme, pri katerih se nam to leto ni izšlo po načrtih. Seveda pa bo pri naših uspehih zopet nepogrešljiva podpora naših najboljših navijačev,« je povedal Vončina, ki bo v Domžalah igral že tretjo sezono zapored. V minuli sezoni je bilo njegovo povprečje 9,6 točke, z dobro sezono pa si je prislužil tudi povabilo v slovensko B reprezentanco.

Močnik se je v moštvo vrnil sredi sezone, ko se je izkazalo, da bo poškodba dotedanjega organizatorja igre Matica Rebca za dalj časa oddaljila od igrišč. Njegovo povprečje asistenc v minuli sezoni je bilo sedem na tekmo, s čimer je bil najuspešnejši med vsemi igralci 1. SKL. »Ponosen sem, da smo se skupaj s soigralci in strokovnim štabom izvlekli iz rezultatske krize in začeli kazati dobre predstave ter napravili pozitiven niz zmagovalnih tekem. Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodb, ker je Helios urejen in dobro organiziran klub in zares verjamem, da lahko stopimo stopničko višje. Našim gledalcem oziroma publiki obljubljamo borbo na čisto vsaki tekmi,« je povedal.

Blaž Mesiček v Union Olimpijo

Pri Union Olimpiji pa so sklenili dogovor z enim najbolj obetavnih evropskih mladih igralcev, 18-letnim Blažem Mesičkom. Slovenski mladinski reprezentant, ki se je kalil v klubskih mladinskih selekcijah, je zeleno-belim obljubil petletno zvestobo.

Mladi branilec je z Unionom Olimpijo v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v minuli sezoni pa je njegova generacija dodala še naslov prvaka do 19 let. Mesiček se je s Škofjo Loko pod taktirko trenerja Gašperja Potočnika veselil tudi presenetljivega preboja v ligo Telemach.

Mesiček, ki bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let, je bil v pretekli sezoni med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo.

»Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem izven igrišča in odnosom do kolektiva. Petletni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni,« je ob podpisu dejal direktor kluba Matevž Zupančič.