Vroči kandidati za osvojitev lovorike v NBA z več branilci trdo prijeli Dončića (VIDEO)

Košarkarji moštva Dallas Mavericks doma klonili pred zvezdniki kluba Los Angeles Clippers.
Fotografija: Branilci moštva Los Angeles Clippers so trdo prijeli Luko Dončića. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Branilci moštva Los Angeles Clippers so trdo prijeli Luko Dončića. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Zvezdniki moštva Los Angeles Clippers, ki jih poznavalci uvrščajo v najožji krog kandidatov za osvojitev lovorike v ligi NBA, so v gosteh s 114:99 premagali košarkarje kluba Dallas Mavericks s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem na čelu in tako prekinili njihov niz petih zaporednih zmag.

Gostje so uporabili več branilcev, da so mladega Ljubljančana ustavili pri 22 točkah (z metom iz igre 4:14), s katerimi je bil še vedno najboljši strelec Dallasa. Dončić iz osmih poskusov tokrat ni zadel nobene trojke. V 35 minutah je v statistiko vpisal še osem skokov, šest podaj in tri ukradene žoge, kar sedem pa jih je izgubil.


Za zasedbo iz Los Angelesa je največ točk dosegel Kawhi Leonard (28), le dve manj je prispeval Paul George, več kot dvajset pa jih je zbral tudi Lou Williams (21). Hrvaški center Ivica Zubac je k zmagi gostov dodal enajst točk.

V drugi tekmi večera so Denver Nuggets doma s Srbom Nikolo Jokićem, ki je ob osmih točkah zbral kar dvajset skokov, s 117:104 odpravili Washington Wizzards.

 

Komentarji: