Vzhajajoče zvezde ZDA premočne za svet, Dončić ni izstopal (VIDEO)

Ameriški košarkarski upi so bili od preostanka sveta boljši s 161:144, Luka je prispeval 13 točk, 9 podaj in 5 skokov.

Objavljeno
16. februar 2019 08.13
Posodobljeno
16. februar 2019 08.21
Luka Dončić se je imenitno zabaval. FOTO: Streeter Lecka/AFP
Charlotte – Vikend vseh zvezd (All-Star) košarkarske lige NBA so sinoči v Charlottu odprle vzhajajoče zvezde, ekipa ZDA pa je v festivalu košev in ostalih vragolij s 161:144 odpravila zasedbo sveta, v kateri je začel tudi 19-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić. Na parketu je prebil 24 minut in eno sekundo, največ med vsemi v moštvu, in v tem času prispeval 13 točk (za dve 2:3, trojke 3:9), devet podaj, pet skokov in dve pridobljeni žogi, privoščil si je tudi dve napaki.


MVP Kyle Kuzma


Bil je najmanj učinkovit v začetni peterki sveta, v kateri je izstopal 22-letni Avstralec Ben Simmons z 28 točkami ob izjemno učinkovitem metu za dve (14:17). V zmagovalni vrsti, v kateri se je dvojnega dvojčka za 25 točk in deset asistenc veselil rezervist Trae Young, sta bila od Simmonsa še uspešnejša Jayson Tatum s 30 točkami in devetimi skoki ter 23-letni krilni center Jezernikov iz Los Angelesa Kyle Kuzma (35 točk), ki so ga tudi izbrali za najkoristnejšega igralca dvoboja.

image
Luka si je dal duška tudi z zabijanjem. FOTO: Streeter Lecka/AFP


Sredi tretjega dela le točka razlike


V obračunu so sicer sodelovali košarkarji, ki so v ligi NBA novinci v tej sezoni ali pa so bili v prejšnji. Ekipa ZDA je vodila ves čas z izjemo prve četrtine, v kateri so se tekmeci trikrat, nazadnje pri 11:10, dokopali do vodstva za točko. Toda že na prvi odmor so poznejši zmagovalci odnesli deset točk naskoka, najbolj razburljivo pa je bilo sredi tretjega dela, v katerem se je svet približal zgolj na točko zaostanka (88:89), deloma tudi po zaslugi Dončićeve trojke.


Tretja najnižja ocena


A to je ameriške upe predramilo in so hitro spet ušli na +10, razliko pa do konca zgolj še oplemenitili. Bil je to ekshibicijski dvoboj brez obramb in z nekaj spektakularnimi vložki, k čemur je svoj delež prispeval tudi Dončić, predvsem z mojstrskimi podajami, največ navdušenja sta poželi tisti ob zabijanjih Finca Laurija Markkanena in prvega izbora lanskega nabora lige NBA, bahamskega orjaka DeAndreja Aytona. Portal ESPN je Ljubljančanu za prikazano namenil tretjo najnižjo oceno v moštvu (B-).

image
Najkoristnejši igralec tekme je bil Kyle Kuzma. FOTO: Streeter Lecka/Afp