Wade dokončno Konjenik

Eden vodilnih asov košarkarske lige NBA, ki je nedavno odkupil pogodbo s Chicagom, se je za leto dni preselil v Cleveland.

Objavljeno
28. september 2017 10.28
J. P.
J. P.

Cleveland - Zdaj je tudi uradno: eden vodilnih zvezdnikov košarkarske lige NBA Dwyane Wade, nekdanji soigralec zlatega Gorana Dragića pri Vročici iz Miamija, se za leto dni seli k finalistu minule sezone in dobitniku šampionskega prstana še sezono prej, Clevelandu. Kot poroča STA, so ga Konjeniki v svoje vrste zvabili za 2,3 milijona dolarjev.

Prekaljeni 35-letnik, trikratni zmagovalec lige NBA, je nedavno odkupil svojo pogodbo z Biki iz Chicaga, da je lahko postal prost igralec in se zdaj pridružil velikemu prijatelju LeBronu Jamesu, s katerim sta skupaj, v letih 2012 in 2013, že osvojila šampionska prstana. Branilec, visok 193 centimetrov, je bil leta 2006 najkoristnejši igralec finala, leta 2009 najučinkovitejši košarkar lige in dvanajstkrat zapovrstjo udeleženec tekme vseh zvezd (All-Star).

»LeBron je zagotovo med ključnimi razlogi za selitev v Cleveland. Z 'bratom' sva osvojila dva naslova, upam, da bova še tretjega. Konjeniki zaupajo moji kakovosti in vodstvenim sposobnostim na parketu,« je prek družbenih omrežij oznanil Wade, ki je dobršen del kariere - kar trinajst let - preživel v majici Miamija, preden je v začetku lanskega julija potrdil prestop k Chicagu.