Walton novi trener Los Angeles Lakers

Luke Walton je novi trener košarkarjev severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers. Slednji so doslej osvojili 16 naslovov prvaka, zadnjega v sezoni 2009/10.

Objavljeno
30. april 2016 13.50
A.V., STA
A.V., STA
Los Angeles - Nekdanji igralec Luke Walton, ki je trenutno pomočnik trenerja Golden State Warriors, bo 26. trener ekipe doslej. Šestintridesetletnik bo moštvo prevzel po letošnji končnici, saj do konca tekmovanja ostaja pomočnik Golten State, branilcev naslova prvaka. Walton je začasno vodil ekipo Warriors na začetku sezone in je dosegel 39 zmag in le štiri poraze, tudi rekordnih 24 zaporednih slavij na začetku sezone. Ko se je po operaciji hrbta vrnil Steve Kerr, je ponovno delal kot njegov pomočnik.

Walton, ki je v NBA na 564 tekmah igral za Lakers in Cleveland Cavaliers, bo na trenerskem mestu v Los Angelesu nasledil Byrona Scotta, ki je podpisan pod najslabšo sezono v zgodovini franšize. V tej sezoni, ko se je ob koncu poslovil legendarni Kobe Bryant, je zabeležil zgolj 17 zmag in 65 porazov in v dveh letih z Los Angelesom zmagal le na 38 tekmah, izgubil pa jih je 126.