Westbrookov trojni dvojček premalo za zmago (VIDEO)

Portland po treh letih do zmage v končnici. Houston in Milwaukee brez težav.
Fotografija: Damian Lillard (v belem dresu) je ob prvi zmagi Portlanda v končnici dosegel 30 točk. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Damian Lillard (v belem dresu) je ob prvi zmagi Portlanda v končnici dosegel 30 točk. FOTO: Usa Today Sports

Košarkarji Oklahoma Cityja so na uvodni tekmi končnice severnoameriške lige NBA izgubili na gostovanju v Portlandu z 99:104, pomagala pa jim ni niti izvrstna igra Paula Westbrooka, ki je dosegel trojni dvojček – 24 točk, deset skokov in deset podaj. Paul George je v dresu Oklahome 26 točkam dodal deset skokov.

Pri Portlandu, ki je prekinil niz desetih zaporednih porazov v končnici in prvič po treh letih prišel do zmage v izločilnih bojih, je najbolj prepričal Damian Lillard s 30 točkami, štirimi skoki, štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami, Enes Kanter je 20 točkam dodal 18 skokov, 24 točk je dosegel CJ McCollum.



Nekdanji turški reprezentant Kanter je svojo bivšo ekipo opomnil, da je lahko izjemno koristen pod košema. »Vsakič, ko igraš proti svoji nekdanji ekipi, pa gre obenem za najpomembnejšo tekmo leta, ni dvoma, da ne bi igral izvrstno. In vse boš naredil, da zmagaš,« je po tekmi predstavo Kanterja pohvalil Lillard: »Vedeli smo, da je pripravljen na igro. Za nas je bil danes MVP, še posebej v ključnih trenutkih tekme.«


Harden in Antetokounmpo prepričljiva


Na drugi tekmi zahoda je Houston visoko s 122:90 premagal Utah Jazz. James Harden je dosegel 29 točk in deset skokov, 16 točk in 12 skokov je dodal Clint Capela.



Milwaukee Bucks so pokazali, zakaj so glavni na vzhodu, in premagali Detroit Pistons s 121:86, spet pa je blestel 24-letni Grk Giannis Antetokounmpo, sicer eden glavnih kandidatov za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela, s 24 točkami in 17 skoki v le 24 minutah.

Giannis Antetokounmpo in Milwaukee Bucks so visoko odpravili Detroit. FOTO: AFP
Giannis Antetokounmpo in Milwaukee Bucks so visoko odpravili Detroit. FOTO: AFP


»Bilo je zabavno. Dobro smo igrali, bili smo čvrsti in delovali smo kot prava ekipa. Trener nam je ob polčasu dejal, naj ostanemo tako čvrsti do konca. Vesel sem, da smo zmagali,« je po tekmi dejal junak večera Antetokounmpo. Eric Bledsoe je k zmagi dodal 15 točk, Brook Lopez in Khris Middleton vsak po 14. George Hill je s klopi vstopil v igro in nabral 16 točk.
Detroit je igral brez zvezdnika Blaka Griffina, ki je zaradi bolečega kolena izpustil pet od zadnjih osmih tekem.



Boston pa je kljub odsotnosti poškodovanega Marcusa Smarta v domači dvorani TG Garden premagal Indiano s 84:74. Z 20 točkami sta bila pri zmagovalcih najbolj razpoložena Kyrie Irving in Marcus Morris.




 

Preberite še:

Komentarji: