Za Tokio tudi v Splitu in Beogradu

Žreb bo 27. novembra na sedežu Fibe, med sodelujočimi tudi slovenski košarkarji.

Objavljeno
15. november 2019 16.00
Posodobljeno
15. november 2019 16.23
Slovenci v kvalifikacijah ne morejo računati na Gorana Dragića, lahko pa na Luko Dončića. FOTO: Reuters
STA
STA
Bern - Izvršni odbor Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) je danes na zasedanju v Miesu določil gostitelje olimpijskih kvalifikacij tako za moške kot ženske.

Države gostiteljice moških kvalifikacij so Kanada (Victoria), Hrvaška (Split), Litva (Kaunas) in Srbija (Beograd), turnirji pa bodo od 23. do 28. junija 2020. Žreb skupin bo 27. novembra.

Za košarkarice bodo olimpijske kvalifikacijske turnirje gostile Belgija (Oostende), Kitajska (Foshan), Francija (Bourges) in Srbija (Beograd), turnirji pa bodo od 6. do 9. februarja.

Pot v Tokio za moške, med njimi bo tudi slovenska reprezentanca, se bo nadaljevala s 24 ekipami na štirih kvalifikacijskih turnirjih, na vsakem bo nastopilo po šest ekip.

Na olimpijske igre 2020 v Tokio se je z letošnjega SP uvrstilo sedem reprezentanc: dve iz Evrope (Španija, Francija), dve iz Amerik (ZDA, Argentina), po ena pa iz Oceanije (Avstralija), Afrike (Nigerija) in Azije (Iran). Osma ekipa v Tokiu so gostitelji Japonci.

Preostala štiri mesta na olimpijskem turnirju so rezervirana le za zmagovalce kvalifikacijskih turnirjev. Žreb skupin bo tako za ženske kot moške 27. novembra na sedežu Fibe.

Poleg štirih prirediteljev so možni tekmeci slovenskih košarkarjev med drugimi tudi Poljska, Češka, Italija, Grčija, Rusija, Brazilija, Venezuela, Portoriko, Dominikanska republika, Kitajska, Nemčija, Nova Zelandija in Turčija.
Povezane vsebine