Začetek dobrodelne dražbe Dončićevega Dallasovega dresa

Izklicna cena dresa je 1000 evrov, najnižji znesek za višanje 200 evrov, izkupiček pa bo namenjen projektu Botrstvo.
Fotografija: Luka Dončić se Košarkarske simfonije ne bo mogel udeležiti. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se Košarkarske simfonije ne bo mogel udeležiti. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters

Ljubljana – V sklopu Košarkarske simfonije, poslovilne tekme nekdanjih košarkarskih reprezentantov Sanija Bečiroviča in Boštjana Nachbarja, ki bo prihodnji četrtek v Stožicah, se je danes začela tudi dobrodelna dražba dresa moštva lige NBA Dallas Mavericks s podpisom njegovega novopečenega člana Luke Dončića, izkupiček pa bo v celoti namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji. Dres je mladi košarkarski biser zagotovil v zahvalo Bečiroviču in Nachbarju za povabilo na dogodek, ki pa se ga zaradi priprav na krstno sezono onstran »luže« ne bo mogel udeležiti.


Izklicna cena 1000 evrov


Izklicna cena dresa je 1000 evrov, najnižji znesek za višanje pa 200 evrov. Dražiti je mogoče vsak dan od 7. do 19. ure po telefonu 01/475-2-202 oziroma kadarkoli po e-pošti val202@rtvslo.si do srede, 29. avgusta, do 15. ure. Zaključek dražbe, ki jo je možno spremljati tudi na portalu www.val202.si, bo na dobrodelni večerji po Košarkarski simfoniji ob 21. uri. Z izkupičkom bo trem mladim in obetavnim športnikom iz socialno ogroženih družin omogočen razvoj izjemnega športnega talenta.


Izjemen športnik in lepa gesta


»Zelo sem vesel, da je Luka vnovič pokazal, da je izjemen športnik na parketu in izven njega, in bo prek dražbe njegovega ekskluzivnega dresa pomagal mladim, da se izkažejo v svetu športa. Žal mi je, da ne bo mogel priti, se mu pa iz srca zahvaljujem za to gesto. Zahvala gre tudi njegovemu klubu Dallasu,« je sporočil Bečirovič, Nachbar pa: »Izjemno me veseli, da je bil Luka pripravljen zagotoviti svoj novi dres, ki bo tako eden njegovih prvih podpisanih Dallasovih dresov v Sloveniji nasploh. Upam, da bomo na dražbi zbrali lepo vsoto za projekt Botrstvo in tako omogočili mladim športnikom, da pokažejo svoj talent.«
 

Komentarji: