Začetek lige NBA dan prej, Dončič zlaga kovčke

Tuji košarkarji se morajo v klubih zglasiti 15. junija. Uradni trening tabori moštev so bodo začeli 9. julija, sezona se bo nadaljevala 30. julija.
Fotografija: Luka Dončić je med prekinitvijo vadil doma v Ljubljani. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je med prekinitvijo vadil doma v Ljubljani. FOTO: Reuters

Na sestanku vodstva lige NBA in združenja igralcev severnoameriške košarkarske lige so po navedbah uglednih ameriških novinarjev dosegli dogovor, da se morajo košarkarji v klubih zglasiti 15. in 22. junija.

Uradni trening tabori moštev so bodo začeli 9. julija, liga NBA pa se bo nadaljevala 30. julija, torej dan prej, kot je bilo sprva predvideno.
 

Dragiću teden več dopusta


Vodstvo lige NBA je 22 moštvom, ki bodo v času preostanka sezone igrali v Disneyjem zabavišču, sporočilo, da se morajo igralci, ki trenutno niso v ZDA, na sedežih klubov oglasiti do 15. junija. Za košarkarje, ki so ostali v Severni Ameriki, je rok za prihod nazaj 22. junij, sporočajo iz ZDA.

Luka Dončić in Vlatko Čančar, ki trenutno trenirata v Ljubljani, se bosta morala v Dallasu oziroma v Denverju zglasiti najkasneje v ponedeljek. Goran Dragić, ki je ves čas prekinitve lige NBA preživel v Miamiju, bo moral na sedež kluba 22. junija.
 

Končnica 17. avgusta


Vodstvo tekmovanja se je z igralci pogodilo tudi o preostalih pomembnih datumih. Po rednem delu, v katerem moštva čaka osem obračunov, bosta 15. in 16. avgusta med seboj igrali osmo- in devetouvrščeni moštvi obeh konferenc, a le v primeru, da bo razlika med njima štiri zmage ali manj.

Goran Dragić je ves čas v ZDA. FOTO: Reuters
Goran Dragić je ves čas v ZDA. FOTO: Reuters


Končnica se bo v klasični obliki začela 17. avgusta, 13 dni kasneje pa bodo lahko igralce v Orlandu obiskale tudi družine, prijatelji in ostali gostje na vnaprej predloženih seznamih košarkarjev.
 

Konec 13. oktobra


Sezona bo najkasneje končana 13. oktobra s sedmo tekmo finala, kar je dan kasneje, kot je veleval prvotni dogovor.
Moštva bodo lahko odigrala tri pripravljalne tekme znotraj kluba med 9. in 29. julijem, ko bodo uradno odprti trening tabori.
Tekme v ligi NBA so bile nazadnje odigrane 11. marca, preden je bila prekinjena zaradi okužbe francoskega centra Utaha Rudyja Goberta.

Preberite še:

Komentarji: