Zaradi koronavirusa v bolnišnici tudi Patrick Ewing

Sloviti ameriški košarkar opozarja, da je treba bolezen covid-19 jemati zelo resno.
Fotografija: Patrick Ewing opozarja, da koronavirusa ne smemo jemati zlahka. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Patrick Ewing opozarja, da koronavirusa ne smemo jemati zlahka. FOTO: AFP

Ljubljana – Za novim koronavirusom je po poročanju različnih ameriških medijev zbolel tudi Patrick Ewing, nekdanji košarkarski zvezdnik lige NBA. Dolgoletni član moštva New York Knicks, ki od leta 2017 deluje kot trener na univerzi Georgetown, se zdravi v bolnišnici.

»Sporočam vam, da sem zbolel za covidom-19. Ta virus je resna zadeva in se ga ne sme jemati zlahka. Vse bi spodbudil, da skrbijo zase in za svoje ljubljene. Še posebej bi se rad zahvalil vsem zdravstvenim delavcem in vsem na prvih linijah. Pozdravil se bom in prebrodili bomo to. Ostanite zdravi," je 57-letni Američan zapisal na družbenem omrežju twitter.

Z univerze so sporočili, da je Ewing edini član njihove košarkarske ekipe, ki je bil pozitiven na novi koronavirus. Preden je prevzel trenersko mesto pri Georgetownu, je bil 15 let pomočnik trenerjev v štirih klubih lige NBA. V svoji 17-letni igralski karieri v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Ewing kot član ekipe New York Knicks enajstkrat zaigral na tekmi vseh zvezd, v povprečju pa je v ligi NBA dosegal po 22,8 točke, 10,4 skoka in 2,7 blokade.

Med kariero je igral še za Seattle SuperSonics in Orlando Magic. V letih 1984 in 1992 je prispeval svoj delež k zmagoslavju ameriške reprezentance na olimpijskih igrah v Los Angelesu in Barceloni. Leta 2008 je postal član košarkarske hiše slavnih.

Preberite še:

Komentarji: