Zmaji v Stožicah proti Partizanu ostali praznih rok

V dvoboju košarkarske lige ABA je Olimpija v domači dvorani izgubila proti Partizanu s 66:72.
Fotografija: Po napeti končnici je Olimpija spet ostala praznih rok. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Po napeti končnici je Olimpija spet ostala praznih rok. FOTO: Blaž Samec/Delo

Zadnji dvoboj Petrol Olimpije v tem koledarskem letu v ligi ABA proti Partizanu je bil za zmaje zelo pomemben, z zmago bi se povsem približali petemu mestu in sredini lestvice v regionalnem košarkarskem tekmovanju. 

Začetek zmajev je bil dober, po prvi četrtini je bil rezultat izenačen (15:15), domačini so bili povsem konkurenčni gostom iz Beograda še ob koncu tretje četrtine, ko so zaostajali le za dve točki. 

Sledila je nova napeta končnica, kakršnih so navijači v Ljubljani že vajeni, na koncu pa so bili črno-beli iz srbske metropole boljši z 72:66.

Pri domačinih je bil najbolj razpoložen Jan Špan, ki je dosegel 19 točk, dobro je igral tudi povratnik v zmajevo gnezdo Domen Lorbek, ki je dosegel 14 točk v slabih 27 minutah na parketu. Pri Partizanu je Paige dosegel 15 točk, Marinković pa dve manj. 
 

Krka izgubila v Baru


Košarkarji Krke so v 13. krogu lige Aba izgubili z Mornarjem s 77:86 (20:21, 35:46, 63:58). Čeprav so imeli manj kot pet minut pred koncem deset točk prednosti in vse stvari pod nadzorom, so košarkarji Krke v 13. krogu lige Aba pokleknili na gostovanju pri Mornarju. Povrh vsega so izgubili za več, kot so zmagali v Novem mestu, kar je lahko zelo pomemben dejavnik v boju za obstanek.
 

Đikić brez službe


Trener košarkarjev Budućnosti Aleksander Đikić je po petkovem porazu črnogorske ekipe proti Bayernu ostal brez službe. Budućnost, za katero igra tudi Alen Omić, bo na naslednji tekmi vodil njegov pomočnik Đorđe Ađić, glavna favorita za Đikićevega naslednika pa naj bi bila Jasmin Repeša in Neven Spahija. 

Komentarji: