1. SNL: na generalki za Sevillo Maribor mukoma do treh točk

Nogometaši Aluminija so v 10. kolu prvoligaškega tekmovanja pokleknili z 2:3, čeravno so vodili še z 2:1.

Objavljeno
23. september 2017 00.55
J. P.
J. P.

Kidričevo - Državni prvak Maribor se je moral za zmago v prvem dvoboju desetega kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja pošteno potruditi, saj je bil pod reflektorji na gostovanju pri Aluminiju boljši s 3:2. S tem se je vsaj začasno s sedmimi zmagami, tremi neodločenimi izidi in 24 točkami povzpel na vrh razpredelnice, a ga z zmago ali delitvijo točko jutri spet lahko prehiti Olimpija, ki bo ob 20.20 gostovala v Celju.

Vijolični so si dobro zakuhali generalko pred drugim dvobojem sezone lige prvakov, torkovim gostovanjem pri Sevilli. Vse do konca so lomili odpor Aluminija in ga vendarle zlomili šele v 89. minuti z zadetkom rezervista Dina Hotića. Pred tem so Kidričani dvakrat vodili in imeli v končnici tudi številčno premoč na igrišču, saj je moral z drugim rumenim kartonom predčasno, v 82. minuti, pod prho še drugi rezervist, Izraelec Lior Inbrum, ki je prvič dobil priložnost v majici moštva iz Ljudskega vrta.

Na odmor so gostitelji odšli s prednostjo, saj je v 15. minuti zadel Francesco Tahiraj, ki si je tako kar sam poklonil darilo za 21. rojstni dan, ki ga je praznoval včeraj. V 65. minuti je izenačil Valon Ahmedi, a so bili domači že štiri minute pozneje vnovič spredaj po zaslugi Marka Nunića, ki je bil uspešen tretjič v sezoni. Za drugo poravnavo izida je še nadaljnjih pet minut pozneje poskrbel branilec Jean-Claude Billong, Ahmedi se je tokrat izkazal kot podajalec. Mož odločitve pa je bil, kot zapisano, Hotić.

ALUMINIJ - MARIBOR

Še drugi medsebojni obračun teh dveh moštev v sezoni se je torej razpletel z zgolj zadetkom razlike, Mariborčani so bili uvodoma v Ljudskem vrtu boljši z 1:0, tedaj jim je tri točke zagotovil Aleks Pihler. Njihova današnja zmaga je vsaj na papirju zaslužena, saj so imeli vso statistiko (60-odstotna posest žoge, razmerje strelov v okvir vrat 6:4 in kotov 4:3) rahlo na svoji strani, pa čeravno so nastopili brez pomoči poškodovanih Luke Zahovića, Marka Šulerja, Martina Milca, Dareta Vršiča in Denisa Šmeja.

»Danes je izgubila boljša ekipa, ki je imela več od igre in si priigrala več lepih priložnosti. Vedeli smo, da je Maribor moštvo, ki lahko iz dveh priložnosti štirikrat zadane, a niti mojim fantom nimam česa očitati,« je strnil vtise trener Aluminija Slobodan Gruber, njegov kolega na mariborski klopi Darko Milanič pa je dodal: »Ob polčasu smo se dogovorili, da se bomo borili naprej in zmagali, osredotočili smo se tudi na to, da pazimo na protinapade. Povsem smo se odprli, težko je bilo prebiti Aluminijevo obrambo. Najpomembneje je, da ostajamo neporaženi in zmagujemo, pa tudi, da v zadnjih minutah lahko zasukamo tekmo.«

Aluminij : Maribor 2:3 (1:0)

Štadion v športnem parku, gledalcev 1500, sodnik Obrenović (Ljubljana).

Strelci: 1:0 - Tahiraj (15.), 1:1 - Ahmedi (66), 2:1 - Nunić (69), 2:2 - Billong (74), 2:3 - Hotić (89).

Aluminij: Kovačić, Jakšić, Muminović, Jurčević, Petrovič, Vrbanec, Škoflek, I. Mensah, Mesec, Tahiraj (od 79. Bartulović), Nunić.

Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Billong, Viler, Kabha, Pihler (od 64. Hotić), Kramarič (od 37. Inbrom), Ahmedi, Bajde (od 46. Tavares), Mešanović.

Rumeni kartoni: Vrbanec (51), Inbrom (55), Kabha (60), Hotić (67), Mensah (70), Jakšić (82).

Rdeč karton: Inbrom (82.).