1. SNL: Ivković popeljal Maribor na +9

Državni prvaki, nogometaši Olimpije, so na gostovanju v Kidričevem proti Aluminiju izgubili s kar 2:6, Maribor pa je premagal Domžale z 2:1. 
Fotografija: Velike zmage v Kidričevem zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Velike zmage v Kidričevem zlepa ne bodo pozabili. FOTO: Tadej Regent/Delo

Še minuli konec tedna je imela Olimpija v Stožicah proti Muri do sredine drugega polčasa vse niti igre v svojih rokah, vodili so z 2:0, nato pa vodstvo zapravili in zadovoljiti so se morali s točko proti Prekmurcem. Tokrat so gostovali v Kidričevem pri Aluminiju, ki je presenečenje sezone v prvi ligi, vseeno pa nihče ni pričakoval, da bodo zmagali s kar 6:2. 

Domačini so povedli že v tretji minuti preko Horvata, a je v 15. minuti Putinčanin izenačil. Leko je z dvema zadetkoma do polčasa Aluminiju zagotovil lepo prednost, stvari so se za Olimpijo še poslabšale v sodnikovem dodatku prvega dela, ko je rdeči karton prejel Macky Bagnack.

Tudi z igralcem manj se Olimpija ni predala in Stefan Savić je v 52. minuti poskrbel za žarek upanja, ko je znižal na 3:2, nato pa je že tri minute kasneje Francesco Tahiraj spet zatresel mrežo Olimpije in upanja Ljubljančanov je bilo konec. Za končnih 6:2 in izjemno zmago Aluminija sta zadela še Kranjc in Petrović. 
 

Mariborčani dobili derbi kola


V najbolj zanimivem srečanju 18. kola državnega prvenstva je Maribor gostoval v Domžalah, tekmo pa so bolje začeli domačini. V vodstvo jih je v peti minuti popeljal Adam Gnezda Čerin, slabih 15 minut kasneje je Maribor izenačil z zadetkom Jana Mlakarja. V zaključku prvega polčasa so imeli Štajerci še dve odlični priložnosti, najbližje zadetku je bil Denis Klinar, a je Gregor Sikošek žogo izbil z golove črte. 

V drugem delu je bil Maribor nekoliko bolj nevaren, zmago pa jim je s svojim petim zadetkom v letošnji sezoni priboril branilec Saša Ivković. Po novem spodrsljaju Olimpije imajo zdaj vijolični pred večnimi tekmeci iz Ljubljane že devet točk prednosti. 

Več iz te teme:

Komentarji: