Adam Delius in partnerji se ozirajo za Interjem

Prvi mož Olimpije bi utegnil prevzeti tudi hrvaškega nogometnega drugoligaša, ki bi se povezal z zeleno-belimi. Dolg znaša 1,6 milijona evrov.
Fotografija: Nemški poslovnež in prvi mož Olimpije Adam Delius (desno) išče nove nogometne izzive tudi pri južnih sosedih, a najprej bo moral razčistiti še prevzemne spore z nekdanjim predsednikom zeleno-belih Milanom Mandarićem. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nemški poslovnež in prvi mož Olimpije Adam Delius (desno) išče nove nogometne izzive tudi pri južnih sosedih, a najprej bo moral razčistiti še prevzemne spore z nekdanjim predsednikom zeleno-belih Milanom Mandarićem. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hrvaški športni dnevnik SN je napovedal, da bo po koncu sezone upravitelj NK Olimpija nemški poslovnež Adam Delius razširil svoje nogometne lovke še na en klub. Gre za nekoč uspešnega hrvaškega prvoligaša Inter iz Zaprešića. Nekdanji »Velikan iz predmestja«, kot so imenovali Inter (nekoč tudi Inker) naj bi imel vlogo Olimpijine podružnice.

Inter je kot Olimpija društvo, a bi se lahko preoblikoval v športno delniško društvo z večinskim lastnikom. Njegova finančna bilanca tudi ni najboljša, saj je razkrila 1,6 milijona evra dolgov.

»Res je, obstaja možnost, da od poletja vzpostavimo poslovno in športno sodelovanje z Olimpijo. Pogovarjamo se o tem, obstaja interes. Videli bomo, kako se bo razpletlo. Ne bi želel špekulirati, ker se lahko veliko stvari spremeni. Stiki so, ampak pametnejši bomo poleti,« je o tej temi povedal direktor Intera Branko Laljak. Inter tekmuje v drugi hrvaški ligi in je trenutno na četrtem mestu.

Pri Olimpiji se na hrvaške zapise ne odzivajo, saj se ukvarjajo s poslovno sanacijo kluba in rešujejo spor z nekdanjim predsednikom Milanom Mandarićem, ki zdajšnje vodstvo zeleno-belih obtožuje, da mu dolguje milijono evrov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: