Ajaxovi mladeniči: Rastemo iz tekme v tekmo, ne bojimo se nikogar

Allegri: Zmaga Ajaxa je čista kot solza. Želim ostati v Juventusu, zato se bom sestal z Agnellijem.

Objavljeno
17. april 2019 09.00
Posodobljeno
17. april 2019 09.46
Matthijs de Ligt, Daley Blind in Dušan Tadić so se prešerno veselili obeh golov Ajaxa v Torinu. FOTO: Reuters
Zanesljiva zmaga Ajaxa nad favoriziranim Juventusom ni pustila ravnodušnega nikogar v nogometni družini. Nizozemski klub je dokazal, da lahko z odlično organizacijo parira tudi domnevno najboljšim na stari celini. Ajax se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz para Manchester City vs Tottenham. Po prvi tekmi so v prednosti Londončani (1:0).
 
»Nimamo nobenega razloga, da bi se bali kogarkoli v ligi prvakov. Vemo, da lahko izločimo prav vsakogar: se zavedate, da smo izločili Real Madrid in Juventus?!« je vprašal navzoče v Torinu eden od Ajaxovih draguljev Matthijs De Ligt, nato pa dodal: »Iz tekme v tekmo smo boljši in bolj izkušeni, zato upravičeno gojimo samozavestno igro. In iz tekme v tekme bomo boljši.«

image
Ajaxov dragulj Matthijs de Ligt sodi med najbolj iskane branilce na svetu, njegova tržna vrednost se giblje blizu 100 milijonov evrov. FOTO: Reuters
 

 
De Ligt je blestel v dvoboju z enim od najboljših nogometašev v zgodovini nogometne igre Cristianom Ronaldom. De Ligt premore šele 19 let, a je razkril bogato zrelost v najbolj pomembni tekmi sezone na enem od najzahtevnejših prizorišč za goste v Evropi.
 
Da je zmaga Ajaxa čista kot solza, je priznal tudi Juventusov trener Massimiliano Allegri. Potrdil je, da po njegovem ostaja v Torinu in da se bo o svoji prihodnosti v naslednjih dneh pogovoril s predsednikom kluba Andreo Agnellijem. Sam pa, kot pravi, želi nadaljevati delo z Juventusom.

image
REUTERS Massimiliano Allegri je med prvim polčasom še kazal zadovoljstvo s prikazanim, v nadaljevanju je nemočno opazoval ples Ajaxa. FOTO: Reuters

 
»Ne pozabite, da je bil Ajax le nekaj let nazaj v finalu evropske lige in da premore ustrezno znanje na igrišču in bo njem. V prvem polčasu smo igrali in delovali dobro, v nadaljevanju pač ne. Želel sem dvigniti ritem igre z nekaterimi menjavami, toda fantje so bili bodisi premladi za tovrstne večere bodisi so imeli premalo izkušenj,« je priznal Allegri in zavrnil kritike na račun strelca edinega gola Ronalda, češ da njegovi soigralci zaradi njega zgolj čakajo na Portugalčev izbruh in se preveč zanašajo na njegove gole.
 
»Ne, absolutno ne. Ronaldo je dvignil celotno ekipo, ki je v ligi prvakov delovala odlično, z lahkoto prišla do četrtfinala. Odtlej naprej pa potrebuješ prispevek vsakogar, ne le Ronalda, v nasprotnem primeru končaš tako, kot smo mi,« je dodal Allegri.