Olimpija iz Murske Sobote s točko, prednost Maribora že 12 točk

Aluminij v prvi tekmi 26. kola premagal Gorico, Mura in Olimpija v Fazaneriji brez golov.
Fotografija: Takole je Luka Štor proslavil zmagoviti gol Aluminija v tekmi z Gorico. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Takole je Luka Štor proslavil zmagoviti gol Aluminija v tekmi z Gorico. FOTO: Tadej Regent

Olimpija v zadnji tekmi 26. kola 1. SNL ni izkoristila gostovanja v Murski Soboti in po osvojeni točki (0:0) zaostaja za Mariborom že za 12 točk. Mura je pred domačimi navijači v spomladanskem delu sezone še neporažena. Olimpija si je v lovu na Maribor na vrhu lestvice v prejšnjem krogu privoščila spodrsljaj in le neodločen izid proti Rudarju, podobno je ponovila tudi danes v Prekmurju. Kdo ve, kako bo to pretreslo ljubljansko ekipo in negotovo usodo trenerja Roberta Pevnika. Tekmeca sta se v Fazaneriji razšla brez golov.

Na tekmi med Muro in Olimpijo ni manjkalo ostrih dvobojev, navijači pa kljub temu niso videli golov. FOTO: Tomi Lombar
Na tekmi med Muro in Olimpijo ni manjkalo ostrih dvobojev, navijači pa kljub temu niso videli golov. FOTO: Tomi Lombar


V prvem polčasu sta si ekipi razdelili premoč na terenu, najprej je pritiskala domača ekipa, ob koncu tudi gostje. Do spremembe izida v prvih 45 minutah ni prišlo, čeprav je imel gostujoči vratar Nejc Vidmar kar nekaj dela, da je mrežo v začetnih minutah ohranil nedotaknjeno. V nadaljevanju so do sape prišli tudi gostje, v glavni vlogi pred Matkom Obradovičem pa je bil Rok Kidrič. Imel je dve priložnosti, lepšo v 29. minuti, ko je s kakšnih petih metrov meril tik ob desni vratnici, pozneje pa je po podaji Stefana Savića prišel še do enega strela, ki pa ni bil tako natančen. Domači so sicer v izdihljajih prvega polčasa zatresli mrežo gostov, toda zadetka Špira Peričića sodniki zaradi prepovedanega položaja niso priznali.



Razburljivo je postalo šele v drugem delu drugega polčasa, ko je bilo večkrat živahno pred obema vratarjema, toda gledalci niso videli gola. Le blažjo nesrečo vratarja gostov Vidmarja, ko sta s Peričićem trčila z glavama; po zdravniškem posredovanju je Vidmar s povito glavo le nadaljeval.
 

Odločil je gol ajdovskega Štajerca


Ajdovski Štajerec Luka Štor je bil v današnji prvi tekmi 26. kola 1. SNL usoden za Gorico. Komaj 20-letni napadalec, ki ga je kar šest let vzgajal Maribor, k Aluminiju pa je prestopil pozimi, je že v 2. minuti premagal Gregorja Sorčana. V težkih igralnih razmerah na povsem razmočenem igrišču se je Goričanom kanček sreče nasmehnil v 55. minuti, ko je Etien Velikonja izenačil z bele točke. A že dve minuti pozneje je Štor z bližine zabil še drugič. Še peti poraz v drugem delu sezone ob zmagi in neodločenem izidu pa je s slabim posredovanjem po prostem strelu Sanina Muminovića dodatno zabelil Sorčan. Štor je spomladi dosegel že štiri gole.


 

Aluminij : Gorica 3:1


Športni park, sodnik Rade Obrenović (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Štor (2.), 1:1 Velikonja (55., 11-m), 2:1 Štor (57.), 3:1 Muminović (85.); Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinovič, Horvat (od 87. Leko), Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 89. Čermak), Maloku (od 67. Matjašič), Štor; Gorica: Sorčan, Halilović, Kavčič (od 75. Kolenc), Lipušček, Tomiček, Grudina, Filipović, Osuji, Smailagić (od 86. Gulič), Velikonja, Šipek (od 83. Jermol).
 

Mura : Olimpija 0:0


Štadion Fazanerija, sodnik Damir Skomina (Koper).
Mura: Obradovič, Kous, Peričič, Maruško, Šturm, Kozar, Kouter, Lorbek, Bobičanec (od 64. Karničnik), Maroša (od 74. Sirk), Šušnjara (od 81. Čerimagić); Olimpija: Vidmar, Boakye, Mujčič, Maksimenko, Jurčević, Brkić, Tomić, Cekici (od 83. Kregar), Suljić, Kidrič (od 70. Lupeta), Savić.

V torek: Krško : Maribor 0:1 (Vrhovec), Domžale : Triglav 6:1 (D. Kryeziu avt., Ibričić 3, Gnezda Čerin, Nicholson; Svraka), Rudar : Celje 0:3 (0:0, Požeg Vancaš 2, Brecl).

Vrstni red: Maribor 60, Olimpija 48, Domžale 40, Aluminij in Celje po 37, Mura 36, Triglav 28, Gorica in Rudar po 26, Krško 17.

Komentarji: