Alaba proti Sloveniji? Bayern stiska, Avstrija se upira

Naši severni sosedje drevi proti Izraelu brez zvezdnika nemškega prvaka.

Objavljeno
10. oktober 2019 18.18
Posodobljeno
10. oktober 2019 18.24
V Stožicah v nedeljo najbrž ne bo zvezdniškega dvoboja med Josipom Iličićem in Davidom Alabo. Avstrijec je namreč poškodovan. FOTO: Roman Šipić/Delo
STA, G. N.
STA, G. N.
Ljubljana - Zvezdnik Bayerna in avstrijski reprezentant David Alaba drevi ne bo igral kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo prihodnje leto proti Izraelu, vprašanje je, če bo nared za nedeljsko dvoboj s Slovenijo. Alaba je staknil neprijetno poškodbo v dvoboju lige prvakov proti Tottenham, saj si je napočil rebra. Zaradi tega je Bayern vodstvo avstrijske reprezentance pozival, da naj iz oktobrskega paketa tekem izpustijo 27-letnega branilca.

Najvplivnejši nemški tabloid Bild je sicer poročal, da bo zaradi pritiskov Bavarcev Dunajčan manjkal tudi proti Sloveniji.

Alaba bo drevi s tribun spodbujal soigralce in stiskal pesti, je obvestila Nogometna zveza Avstrije, ki pa še ni potrdila, ali bo prišel v Slovenijo.
image
Bo Andreas Herzog zagrenil življenje svojim Avstrijcem? FOTO: Reuters


Avstrija bo obe tekmi – današnjo z Izraelom, ki ga vodi eden od od najboljših avstrijskih nogometašev Andreas Herzog, in nedeljsko s Slovenijo – igrala močno oslabljena. Zaradi poškodb bodo manjkali Florian Grillitsch (Hoffenheim), Xaver Schlager (Wolfsburg) in Philipp Lienhart (Freiburg). Od omenjene trojice je proti Sloveniji v Celovcu igral le Schlager.