Allardyce favorit za angleškega selektorja

Bo Anglijo proti Sloveniji vodil Sam Allardyce? Angleška zveza naj bi se sicer pogovorila še s Stevom Bruceom, Arsenom Wengerjem, Jürgenom Klinsmannom in Eddiejem Howom.

Objavljeno
13. julij 2016 15.12
SOCCER-ENGLAND/CUP
A. V., STA
A. V., STA

London - Angleška nogometna reprezentanca je po razočaranju in izpadu v osmini finala na evropskem prvenstvu v Franciji ostala brez selektorja, tako da bo z novim začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018. V skupini F bodo Angleži igrali tudi proti Sloveniji, kot najresnejšega selektorskega kandidata pa otoški mediji omenjajo Sama Allardycea.

Dosedanji Allardyceov delodajalec, prvoligaš Sunderland, je sporočil, da je svojemu strategu dal dovoljenje za pogovore na angleški zvezi (FA). Enainšestdesetletni Anglež, ki je bil med kandidati že pred desetimi leti, a po pogovorih izgubil bitko proti Stevu McClarnu, se je danes s predstavniki FA že pogovarjal o menjavi Roya Hodgsona.

Allardyce je sicer v minuli sezoni Sunderland ohranil v elitni angleški ligi. Z izjemo irskega Limerick Cityja leta 1992 temu strokovnjaku še ni uspelo osvojiti domačega naslova.

Zveza naj bi se sicer pogovorila še s Stevom Bruceom, Arsenom Wengerjem, Jürgenom Klinsmannom in Eddiejem Howom. Na stavnicah je favorit Allardyce, ki je med drugim vodil Bolton, Newcastle, Blackburn in West Ham, velja pa za velikega motivatorja igralcev.