Aluminij in Mura bosta zasenčila tudi Olimpijo in Maribor

Bravu derbi dna v Spodnji Šiški, Kranjčani končali tekmo brez treh nogometašev.
Fotografija: Mitja Lotrič (v ozadju Mariborov up Žan Kolmanič) je oživel v majici Celja. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Mitja Lotrič (v ozadju Mariborov up Žan Kolmanič) je oživel v majici Celja. FOTO: Tadej Regent

Potem ko so včeraj odprli 8. kolo prve SNL v Spodnji Šiški, kjer je Bravo premagal Kranjčane, bodo danes in jutri igrali štiri zanimive tekme, prav vsaka prinaša s seboj dodatni naboj. Derbi zadnjega kola pred prihajajočim reprezentančnim premorom bo v Kidričevem, kjer bodo pri Aluminiju gostovali Prekmurci.


Tabor – Olimpija (sobota, 17.00, sodnik Nejc Kajtazović)


Kaj bi dal Safet Hadžić za drugačen urnik konca tedna, po katerem bi Ljubljančani igrali jutri namesto danes! Trener Olimpije bi v tem primeru z večjo gotovostjo vedel, na koga bi lahko računal v Sežani … Bomo videli, kako močno jo bo zagodel Olimpiji zadnji dan poletnega prestopnega roka, čeprav v resnici ne bo tako hudo, kot se je govorilo v zadnjih tednih. Hadžiču bi prišel prav tudi strelec à la Predrag Sikimić, četudi star 36 let … Olimpiji bo v Sežani gotovo težko, trener Tabora Andrej Razdrh bo poskušal dokazati, da pred leti ni zaman vodil prav zeleno-belih.


Aluminij – Mura (sobota 20.15, sodnik Mitja Žganec)


Kdor bi pred začetkom prvenstva napovedal, da bo derbi 8. kola v Kidričevem in ne denimo v Domžalah, bi ga »poznavalci« slovenskega nogometa razglasili za šarlatana. Bomo videli, kaj bo prineslo snidenje vodilne in četrtouvrščene zasedbe lige – srdit spopad za tri točke ali miroljubno delitev plena? Tako Slobodan Grubor kot Ante Šimundža imata na voljo pragmatično zložen igralski mozaik, malenkost bolj preračunljivo vendarle igra Rečan z avstrijskim potnim listom, lani pomočnik Zorana Barišića pri Olimpiji. V prejšnjem kolu bi »morala« tako Aluminij kot Mura iztržiti več v Domžalah in Stožicah, z močnejšim pa so igrali Prekmurci. Torej …

Navijači Mure so prejšnji teden opozorili nase na gostovanju v Stožicah. FOTO: Mavric Pivk
Navijači Mure so prejšnji teden opozorili nase na gostovanju v Stožicah. FOTO: Mavric Pivk


Celje – Rudar (nedelja, 18.00, sodnik Andrej Žnidaršič)


Celjskega trenerja Dušana Kosića so želeli nekateri odžagati po štirih sušnih kolih (bilanca 0-3-1), enako število »poznavalcev« ga po nizu treh zmag postavlja za selektorja. To je tipična lastnost manj razvitih (nogometnih) okolij. Resnica leži vmes: Celjani poleti niso kadrovali, lani selekcionirano zasedbo so dodatno uigrali in nagradil jih je tudi rezultat. Lotrič, Vizinger in Kerin so skupaj zabili že 11 golov. Tudi Rudar nima slabe ekipe, čeprav nekateri v Ljubljani in Kranju privoščljivo pravijo, da so na varnem, dokler bo vodil Velenjčane trener Jani Žilnik


Domžale – Maribor (nedelja 20.10, sodnik Matej Jug)


Trenerja Simon Rožman in Darko Milanič bi se odpovedala mesečni plači, da bi lahko odšla na reprezentančni premor z zmago v derbiju spodnjega dela lestvice … Toda to lahko uspe največ enemu. Če odštejemo klub z Malte, Domžalčani v dosedanjem delu sezone niso premagali niti enega tekmeca, v seštevku desetih tekem so prejeli 22 golov oziroma 2,2 na tekmo, kar po nekaterih merilih meji na eksotiko. Tudi nazadnje, ko so vzeli točko Kidričanom z bele točke, bi moral Aluminij voditi najmanj za dva gola. Po koncu nepredvidljivega večera bo imel en trener skrb manj, drug pa skrb več. Milanič bo računal na spočitega Dina Hotića, sveži bodo tudi Kotnik, Kramarić, Pihler, navdahnjena pa Klinar in Tavares, klub je uradno okrepil branilec Nemanja Mitrović.

Preberite še:

Komentarji: